Recent comments

Friss Hírek

SZUPERKUPA: 11-esekkel győzött a Napoli a Juventus ellen

Hétfőn az olasz futball a Szuperkupa-mérkőzéssel búcsúzott 2014-től, a bajnoki címvédő Juventus és a kupagyőztes Napoli Dohában csapott össze.


Extrém Szuperkupa-mérkőzést rendeztek az olasz bajnok és kupagyőztes között, ugyanis a Juventus és a Napoli Katarban, Doha városában mérkőzött meg egymással. 

Nem először külföldön, de először Karácsony előtt – amit az ötödik percben viszont a két déli védő, Kalidou Koulibaly és Raúl Albiol produkált, azt a szilveszteri vicces műsorokba illik. Olyan kecses mozdulatokkal hozták ziccerbe ugyanis CARLOS TÉVEZT, hogy annak nem is az okozott igazán nagy gondot, hogy a kapuba találjon jó tíz méterről, hanem az, hogy ne nevesse el közben magát... 1–0!

Teljesen megzavarodott a Nápoly, de Andrea Pirlóék borzasztóan pontatlanul passzolgattak, így nem tudták kihasználni ezt – Giorgio Chiellini meg mintha megirigyelte volna túloldali kollégái mutatványát, Marek Hamsíkhoz fejelt egy kósza beadást, majd a lövésbe úgy tette bele lábát, hogy az majdnem beakadt a bal alsóba. De csak majdnem, mert a kapufa kisegítette a Juvét. Mintha csak egy szimbolikus jelenet lett volna: hiába minden akarat, az „Öreg hölgyet" nem lehet felülmúlni honfitársainak 2014-ben sem. 

Az első félidő hátralévő részében középtávoli lövésekkel operáltak a felek, de sem Hamsík és Gonzalo Higuaín, sem Tévez nem járt sikerrel. Igazi gólhelyzet is akadt, kettő is, ám Stephan Lichtsteiner az ötös jobb sarka elől eltalálta a kapust, Rafaelt, José Callejón pedig hiába tört egyedül kapura, megállították les miatt, tévesen.

A pihenő után Higuaín ismét csodapasszal szolgálta egykori madridi csapattársát, de Callejón bebizonyította, hogy csak az lehet klasszis csatár, aki helyzetei zömét gólra váltja, majd az argentin emelt csodás mozdulattal a kapufára. A futball nagykönyve szerint a legjobb csapatok sem tudnak felpörögni egyhamar, ha belealszanak a mérkőzésbe, és ez történt a Juvével is: a 68. percben Jonathan de Guzmán elhúzott a balon a fél torinói csapat mellett, beadását középe elvétette Chiellini, GONZALO HIGUAÍN meg a bal sarokba fejelt. 1–1! 

Ám a Napoli is elkövette azt a hibát, amit korábban ellenfele, azaz nem volt képes kihasználni gólja után annak zavarodottságát, a torinóiak pedig nem tudtak felpörögni, bár a mérkőzés irányítását azért átvették a hajrára. Következett a hosszabbítás, amelyet sokkal jobban kezdett a címvédő, de minden helyzetből telibe tudták trafálni Rafaelt, Vidal közeli lövését meg a bal sarok előtt álló Koulibaly hárította. 

A hosszabbítás második részében aztán csak betalált a Juventus, CARLOS TÉVEZ 16-ról a jobb alsóba talált: 2–1! Tartogatott azonban még fordulatot a rangadó, két perccel a vége előtt GONZALO HIGUAÍN is beköszöntött: 2–2, jöhettek a 11-esek.


Amelyet a nápolyiak bírtak jobban idegekkel, és végül a 9. körben dőlt el a trófea sorsa, Kalidou Koulibaly találata és Simone Padoin hibája után. Kapufák ide vagy oda, csak megmutatta a Napoli, hogy nem verhetetlen az olaszoknak a Juventus.

JUVENTUS–NAPOLI 2–2 (1–0) – 11-esekkel: 5–6
Gólszerző: Tévez (5., 106.), ill. Higuaín (68., 118.) 

forrás: NSO