Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Az év utolsó rangadója következik

A Milan szombaton a Roma otthonában lép pályára a Serie A 16. fordulójában.  




Ez lesz a csapat utolsó bajnoki mérkőzése 2014-ben.

A Roma a bajnokságban a második helyen áll és mindössze 4 pontra vannak a listavezető Juventustól. 

A mérleg 15 mérkőzésen 11 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. A rúgott gólok száma 28, a kapott góloké 11. A Farkasok az előző 5 bajnoki mérkőzésükből négyet megnyertek (Genoa-Roma 0-1, Roma-Inter 4-2, Atalanta-Roma 1-2, Roma-Torino 3-0) és egy döntetlent szereztek (Roma-Sassuolo 2-2).

Minden sorozatot figyelembe véve (Serie A, BL) a Roma legeredményesebb játékosa Adem Ljajic 6 góllal, majd Gervinho következik 5 találattal. Mattia Destro és Francesco Totti 4 gólnál tart, míg Radja Nainggolan és Miralem Pjanic eddig 3 gólt szerzett.

A Roma a bajnokságban hazai pályán még veretlen, hiszen a 8 bajnoki mérkőzésből 7-et megnyert és 1 döntetlen született. A gólarány 20-4. Idegenben 4 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mutató.

Rudi Garcia, a Roma francia vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre.

A ROMA KERETE:
 
Kapusok: Gianluca CURCI, Morgan DE SANCTIS, Bogdan LOBONT;

Védők: Ashley COLE, Urby EMANUELSON, MAICON, Michele SOMMA, Konstantinos MANOLAS, Mapou YANGA-MBIWA, Vasilis TOROSIDIS;

Középpályások: Radja NAINGGOLAN, Kevin STROOTMAN, Seydou KEITA, Leandro PAREDES, Alessandro FLORENZI, Daniele DE ROSSI;

Támadók: Adem LJAJIC, Juan ITURBE, GERVINHO, Francesco TOTTI, Marco BORRIELLO, Mattia DESTRO.

A Milan a 6. helyen áll a tabellán 24 ponttal, a mérleg 15 mérkőzésen 6 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség.

A gólarány 25-18. A piros-feketék az előző 5 mérkőzésükből kettőt megnyertek (Milan-Napoli 2-0, Milan-Udinese 2-0), egyet elveszítettek (Genoa-Milan 1-0) és kétszer döntetlen lett az eredmény (Milan-Inter 1-1, Sampdoria-Milan 2-2).

A csapat házi góllövőlistáját Jeremy Menez vezeti 8 góllal, a második legeredményesebb játékos Keisuke Honda 6 találattal. 

Giacomo Bonaventura 3 alkalommal volt eredményes.

A lombard klub a San Siróban 8 mérkőzést játszott, a mérleg 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Idegenben mindössze 2 győzelemmel áll a csapat, emellett pedig 4 döntetlen és 1 vereség a mutató.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte utazó keretét. 

A keretben nem szerepel Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Adil Rami, Marco Van Ginkel és Hachim Mastour neve. Alex felépült sérüléséből.

 A MILAN KERETE:
 
Kapusok: Christian ABBIATI, Michael AGAZZI, Diego LÓPEZ;

Védők: Michelangelo ALBERTAZZI, Pablo ARMERO, Daniele BONERA, Philippe MEXÉS, ALEX da Costa, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA;

Középpályások: Michael ESSIEN, Nigel DE JONG, Riccardo MONTOLIVO, Sulley MUNTARI, Andrea POLI, Riccardo SAPONARA, Giacomo BONAVENTURA;

Támadók: Stephan EL SHAARAWY, Keisuke HONDA, Jeremy MÉNEZ, Giampaolo PAZZINI, Fernando TORRES, M’Baye NIANG.

A két csapat története során 177 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 76 Milan és 46 Roma győzelem, míg 55 alkalommal döntetlen született. Ezeken a meccseken a Milan 252 gólt szerzett és 196-ot kapott.

Érdekesség, hogy a Milan legutóbb 2012 márciusában tudta legyőzni a Romát, akkor hazai pályán 2-1-re. Idegenben legutóbb 2005-ben tudott nyerni a Milan.

forrás: acmilan.hu