Recent comments

Friss Hírek

ROMA: Ibrát Totti mellől vonultatnák vissza a svédek

Váltásra ösztönzi Zlatan Ibrahimovicot a svéd sportsajtó zászlóshajója, az Aftonbladet.


Az újság egyik szerkesztője szubjektív cikkében arról írt, hogy Svédország legjobb labdarúgójának el kell hagynia az „unalmas luxusban tengődő” PSG-t, és az AS Roma mezében kellene befejeznie pályafutását.  

Jennifer Wegerup írásában több érvet is felsorakoztat amellett, miért az olasz főváros lenne a tökéletes végállomás Zlatan Ibrahimovic illusztris karrierje számára. 

A Párizson túli élet lehetséges célpontjai közül a Premier League-et kizárja, az angol futball sebessége már túl nagy kihívás lenne Ibrának, Az olasz bajnokságban viszont még 33-34 évesen is lubickolhatna. A Juventusban, az Interben és a Milanban korábban már megtette, mindhárom együttessel bajnok lett. A Roma 13 éve vár története negyedik bajnoki címére.

Seydou Keita, az AS Roma középpályása a Barcelonában egy csapatban szerepelt Zlatannal, akit a közelmúltban – állítólag – személyesen is megpróbált a Romához édesgetni. 

A legnagyobb bökkenő a svéd csatár évi 12 millió eurós fizetése (és 2016-ig szóló szerződése) lehet, ezt egy Serie A-s klub a jelen gazdasági helyzetben nem tudná vállalni, de Wegerup szerint Zlatant a pénz már nem mozgatja, a kihívások viszont igen. A Roma harcban áll a bajnoki címért és az elkövetkezendő években a BL-szereplése is biztosítottnak tűnik. 

Róma – Párizzsal ellentétben – egy igazi „futballal lélegző város”, és ez imponálhat Ibrának, akit Totti mellett is istenként tisztelnének a fanatikus szurkolók, de maga a Capitano is rajong Zlatanért. 

A svéd sajtó szerint nem zárható ki, hogy Zlatan Ibrahimovic okoz még meglepetést a következő átigazolási szezonban – de ez egyelőre az ő fantáziájuk szüleménye, mintsem valóság. (Egyes források szerint a csatár párizsi edzőjével, Laurent Blanc-nal sincs teljesen kibékülve.)

forrás: NSO