Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: Összetartások a válogatottnál

A magyar futball szeretők számára ismerősen csenghet az összetartás kifejezés, amelyet az előző magyar szövetségi kapitánynál oly’ sokszor hallottunk. 


Nos, úgy tűnik Antonio Conténak megtetszett ez a kifejezés és szeretné a gyakorlatba is átültetni ezt. 

Conte már régóta szeretett volna összeülni a Serie A csapatainak vezetőedzőivel, hogy az olasz válogatott tagjai minél többször tudjanak találkozni a bajnokság során. Úgy tűnik, hogy a tegnapi napon előrehaladást ért el az ügyben az asztalhoz ülő Conte és a csapatok edzői. Az olasz szövetségi kapitány pozitívan értékelte a találkozót a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón.

Az interjúban elmondta, hogy nagyon örült neki, hogy a többi edző milyen pozitívan állt a kérdéshez. Hasonlóan pozitívan értékelte a megbeszélést a Genoa edzője, Gian Piero Gasperini is. Szerinte több ilyen találkozót kéne tartani, ahol az olasz futballt érintő kérdéseket és problémákat meg tudják beszélni egymás között.

Az olasz labdarúgó szövetség (FIGC) elnöke, Carlo Tavecchio szintén elégedett az eredménnyel. Hangsúlyozta, hogy azért fontosak ezek az összetartások, hogy pontosan tisztában legyen a szövetségi edző a válogatottba behívott játékosok fizikai és mentális felkészültségével. Az elnök kitért azokra a pletykákra is, mely szerint Conte föl akar állni az Azzuri kispadjáról. Az újságíróknak nyomatékosan állította, hogy beszélt erről Contéval, és ilyenről szó sincs.

A keddi megbeszélés eredménye az lett, hogy február folyamán majd három napig Covercianóban gyűlnek össze a válogatott játékosok egy taktikai edzés keretében. Bár a résztvevők nagyon pozitívan nyilatkoztak a bajnokság közben történő összetartások kapcsán, a végső szót a klubok tulajdonosai fogják majd kimondani.

forrás: azzurri.co.hu