Recent comments

Friss Hírek

AZZURI: Lippi lett Conte legújabb kritikusa

Talán nem várt helyről érkezett kritika a válogatott új szövetségi kapitánya, Antonio Conte felé. 


A fiatal tréner legutóbbi nyilatkozatával kivívta egykori edzője (egyben a válogatott utolsó igazán sikeres kapitánya), Marcello Lippi nemtetszését.

Conte nemrégiben amiatt azért emelte fel a hangját, mert a Lega Serie A döntése alapján a BL-ben és az El-ben érdekelt olasz kluboknak nem lesz kötelező elengedniük játékosaikat a február 9-e és 11-e közé tervezett válogatott edzőtáborba. Lippi viszont Conte ellen érvelt ebben a vitában.

“Nem hiszem, hogy egy ilyen összejövetel ennyire fontos lenne. Ha adhatok egy apró tanácsot, azt üzenem a feleknek, hogy próbáljanak meg megegyezni és igazi egyetértést találni, hogy stabilizálják a viszonyt a klubedzők és a szövetségi kapitány között, hogy a jövőben már következetesen működhessenek együtt.”

“Véleményem szerint a szövetségi kapitány meg is egyezhetne a klubokkal, hogy a barátságos meccsekre nem hívja be a kulcsembereket – ellenkező esetben ugyanaz a 20-22 játékos játszana non-stop a válogatottban.”

Lippi a Juventusnál együtt eltöltött időszakból jól ismeri Contét, ezért arra is megkérték, mondja el a véleményét Conte nyári meglepő húzásáról, amikor a felkészülés megkezdése után két nappal, teljesen váratlanul állt fel a Juventus kispadjáról.

“Conte egyike volt a Juventus számos és sokszínű vezéreinek. Voltak technikai vezetők, mint Zidane, és voltak csöndes vezérek, mint Del Piero. Conte egy harmadik típus volt, ő a mentalitásával és a megszállottságával emelkedett ki, mindig ő volt az első az edzéseken, és elképesztő éhséggel és elszántsággal dolgozott.”

“Ami a távozást illeti, vannak olyan szerelmi ügyek, amelyek néha a túl erős reakciók miatt hullanak szét túl könnyedén. Nincs kétségem afelől, hogy Conte és a Juventus között ilyen “szerelemről” volt szó, ami végül egy apró félreértés vagy ellentét miatt ért véget ilyen hirtelen.”

“A mostani már egészen egyértelműen Max Allegri csapata. Ez a csapat az intelligencia, a bölcsesség és az eredetiség csapata, amely ugyanakkor a Conte által lerakott, elképesztően erős alapokon nyugszik. Mind láthatjuk Allegri intelligenciáját, ahogy minden pillanatban készen áll változtatni, ha szükség van rá.”

forrás: azzurri.co.hu