Recent comments

Friss Hírek

AGNELLI: Az olasz futballnak fel kell támadnia

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli nemrégiben ismét szót emelt a Serie A megújulása mellett, azonban egyúttal nemtetszésének is hangot adott a külföldi befektetőkkel szemben.


A klubvezető Dubajban a Globe Soccer Forum eseményen tartott beszédet vasárnap, megismételve a múltban többször kihangsúlyozott infrastruktúra-megújulás elkerülhetetlenségének gondolatát.

„Az olasz futballnak fel kell támadnia, beleértve a Juventust is a jó eredményektől és bevételektől függetlenül. - mondta Andrea Agnelli.

„Első osztályú futballisták játszottak hajdan a bajnokságunkban, jelenleg azonban bajnokságunk csupán egy állomást jelent komolyabb célok felé.

Nem vehetjük fel a versenyt azokkal a bajnokságokkal, amelyek rendkívül különböző szerkezettel rendelkeznek. A bajnokságunkban a stadionok átlagéletkora hatvannégy év, és már nem képesek versenyre kelni a modern, kényelmesebb és teljesebb arénákkal.

Mindazonáltal Andrea Agnelli nem huny szemet az olasz társadalmat és futballklubokat rendkívül komolyan érintő pénzügyi válság fölött sem.

„A Chelsea a meccsjegyeket a Juventushoz képest kétszeres áron értékesíti, míg Németországban az átlagbér jelentősen magasabb, mint Olaszországban, tehát nem hegyezhetjük ki a problémát a stadionokra. Azonban minden színtéren erőfeszítéseket kell tennünk, ahol csak lehetséges.

Az AS Roma fontos lépés előtt van a saját stadion felépítésével, és minden valószínűség szerint többen is követik majd a példájukat.

A Parma együttesét ciprusi és orosz érdekeltségű befektetők vásárolták meg, míg az Inter indonéz tulajdonban van, az előbb említett fővárosi csapat pedig amerikai kézben van.

„Személy szerint ellenzem a külföldi befektetők szerepvállalását, mivel számos projekt csupán első látszatra tűnik vonzónak, azonban idővel sokat veszít csillogásából. Nem kívánjuk, hogy klubjainkat spekuláció áldozatává tegyük. 

Olyan projekteket támogatunk, amelyek közép és hosszú távra szólnak, és megfelelő komolysággal bírnak. A befektetéseknek hasznosnak kell lenniük, továbbá hozzáadott értékkel kell gazdagítaniuk a klubot. - árnyalta kissé az elsőre radikálisnak tűnő megnyilvánulását a klubelnök.

forrás: juventuz.blog.hu