Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Hat név januárra

Közeleg a Karácsony, az ajtónkon kopogtat az új év, ami magával hozza a januári mercatót is. 


Ennek megfelelően egyre több pletyka, találgatás és cáfolat  jelentik meg a Milan erősítési terveiről. 

Most a forzaitalianfootball.com gyűjtötte csokorba azokat a neveket, akik szerepelhetnek Adriano Galliani noteszében. Nagy meglepetés nincs köztük, ahogy világklasszis sem.

A Tuttosport szerint a lista élén Marcelo Brozovic, a Dinamo Zagreb fiatal középpályása szerepel, aki az idei szezonban több európai klub figyelmét is felkeltette. A vetélytársak – Inter, Arsenal, Borussia Dortmund – mellett nagy gondot jelenthet a 22 éves játékos ára, ugyanis klubja állítólag 8 millió euró ellenében válna meg a tehetségtől. 

A névsorban Brozovic-en kívül csak egy olyan labdarúgó van, aki külföldön kergeti a bőrt, méghozzá a Hamburg rutinos középpályása, Rafael van der Vaart. A korábban a Real Madridban is megfordult játékos neve már megszokott látvány lehet a Milan átigazolási pletykáit bújó szurkolók számára, és ez alól a mostani mercato sem kivétel. Az üzlet mellett szól, hogy Van der Vaart csapata idén is a kiesés ellen küzd, ráadásul a játékos szerződése csak a szezon végéig szól.

A Milan azonban januárban nem csak külföldön, hanem hazai pályán is vadászna, és két-két játékost szemelt kis a Genoa illetve az Atalanta csapatából. 

A genovai csapattal legendásan jó kapcsolatot ápol Adriano Galliani, ami kapóra jöhet a már jól ismert Juraj Kucka, vagy a 23 esztendős Andrea Bertolacci megszerzéséről folytatott tárgyalások során, de a tabellán elfoglalt pozíciók alapján sajnos mindkét játékos számára visszalépés lenne a klubváltás. Ami hátrány a Genoával szemben, az előnyt jelenthet az Atalanta esetében, hiszen a Danielle Basellit és Luca Cigarinit is a soraiban tudó kék-fekete csapat csak az olasz pontvadászat 16. helyén szerénykedik.

forrás: acmilan.hu