Recent comments

Friss Hírek

SERIE A: Cagliari-Juve, Napoli-Parma – várható kezdők

Rendhagyó módon annak ellenére rendeznek két mérkőzést csütörtök este a Serie A-ban, hogy híre-hamva sincs ezúttal hétközi fordulónak – a 16. forduló további programját a megszokott módon hétvégén bonyolítják le.


A két előrehozott meccs oka azonban prózai egyszerűséggel bír: a Juventus és a Napoli december 22-én, jövő hét hétfőn játssza le az Olasz Szuperkupa döntőjét Dohában, így mindkettejük meccsére ma kerül sor a kellő pihenőidő és az utazás megkönnyítése érdekében.

Papíron a bajnoki címre hajtó Juvénak és a dobogó legalsó fokát megcélzó Napolinak sem lehet gondja a ma esti meccsel, mindketten kiesőhelyen álló csapat ellen méretnek meg. 19.00-s kezdettel a Juventus Zeman Cagliarijához látogat, és bár a cseh mester ravasz róka, valamint hihetetlenül látványos meccsekre képes csapataival, szerintünk a Juventusnak pont kapóra jön ez a meccs: a csapat elmúlt három tétmeccsén három döntetlent jegyzett, és csak egy gólt lőtt, a várhatóan kitámadó Cagliarit így a minőségbeli különbségnek köszönhetően könnyen ki is tömhetik. 

A Zebrák várhatóan pihentetni is fogják néhány klasszisukat a hétfői döntő előtt, a Gazzetta szerint Pogba és Llorente sem lesznek ott a pályán az eltiltott Bonucci mellett. A hazaiaknál az alapcsapatból Marco Sau sérült, egyébiránt a legerősebb kezdő fogadhatja a címvédőt:

Cagliari (4-3-3): Cragno – Balzano, Ceppitelli, Rossettini, Avelar – Crisetig, Conti, Ekdal – Farias, Ibarbo, Cossu.

Juventus (4-1-2-1-2): Buffon – Lichtsteiner, Ogbonna, Chiellini, Evra – Pirlo – Vidal, Marchisio – Pereyra – Tévez, Morata.

A Juventushoz hasonlóan a Napolira sem vár éppenséggel megoldhatatlan feladat: a déliek 21.00-tól saját pályájukon látják vendégül az idén elképesztő formahanyatláson áteső Parmát. Bár a sonkások tavaly még El-selejtezőt érő helyen végeztek, idén tükörsimán utolsók a tabellán, és máris 7 pontra vannak a bentmaradástól. 

Benítezék legutóbbi, Milan elleni vereségükkel a egészen a 7. pozícióig zuhantak vissza, és bár továbbra is csak 2 pont választja el őket a dobogó alsó fokától, a 3. helyért zajló elképesztően szoros versenyben feltétlenül szükségük van a mai 3 pontra. Rafa Benítez ennek érdekében a hírek szerint be is veti minden alapemberét, hétfőre pedig csak akkor kezd el tartalékolni, ha csapata már magabiztosan vezet majd a Parma ellen. Várható kezdők:

Napoli (4-2-3-1): Cabral – Maggio, Koulibaly, Henrique, Ghoulam – Gargano, Inler – Callejón, Hamsík, Mertens – Higuaín.

Parma (3-5-2): Mirante – Felipe, Paletta, Lucarelli – Rispoli, Lodi, Acquah, Mauri, Gobbi – Cassano, Palladino.

forrás: azzurri.co.hu