Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Vasárnapi rangadó: jön a Napoli

A Milan vasárnap este 20:45-kor a Napolit fogadja a San Siróban az olasz labdarúgó bajnokság 15. fordulójában.


A Milan a 7. helyen áll a tabellán 21 ponttal, a mérleg 5 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség és a gólkülönbség 23-18. 

A piros-feketék előző 5 mérkőzésükből egyet megnyertek (Milan-Udinese 2-0), kettőt elveszítettek (Genoa-Milan 1-0, Milan-Palermo 0-2) és kétszer döntetlen született (Milan-Inter 1-1, Sampdoria-Milan 2-2). 

A csapat legeredményesebb játékosa Jeremy Ménez 7 góllal, majd Keisuke Honda következik 6 találattal. Giacomo Bonaventura, Nigel De Jong és Sulley Muntari 2 gólnál jár.

A lombard klub 7 bajnoki mérkőzést játszott hazai környezetben, a mérleg 3 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Idegenben 7 meccsen 2 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség a mutató.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. Nem áll Pippo mester rendelkezésére Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Alex, Marco Van Ginkel és M’Baye Niang. Hachim Mastour kimaradt.

 A MILAN KERETE:
 
Kapusok: Christian ABBIATI, Diego LÓPEZ, Michael AGAZZI;

Védők: Michelangelo ALBERTAZZI, Pablo ARMERO, Daniele BONERA, Philippe MEXÉS, Adil RAMI, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA;

Középpályások: Michael ESSIEN, Nigel DE JONG, Riccardo MONTOLIVO, Sulley MUNTARI, Andrea POLI, Riccardo SAPONARA, Giacomo BONAVENTURA;

Támadók: Stephan EL SHAARAWY, Keisuke HONDA, Jeremy MÉNEZ, Giampaolo PAZZINI, Fernando TORRES.

A Napoli 24 ponttal az 6. helyen áll. 

Eddig 6 győzelmet és 6 döntetlent szereztek, valamint 2 alkalommal kikaptak.A gólarány 26-18.

A Napoli az előző 5 bajnoki meccséből kettőt megnyert (Fiorentina-Napoli 0-1, Napoli-Roma 2-0) és három alkalommal döntetlen született (Napoli-Empoli 2-2, Sampdoria-Napoli 1-1, Napoli-Cagliari 3-3).

A házi góllövőlistát (minden sorozatot figyelembe véve) Gonzalo Higuaín vezeti 10 góllal. 

A második legeredményesebb játékos José Callejón 8 találattal, majd Jonathan De Guzmán következik 6 góllal. Marek Hamsík 5, míg Duvan Zapata 4 gólos.

A Napoli a Serie A-ban hazai pályán 7 mérkőzést játszott, ezeken a meccseken 3 győzelmet és 3 döntetlent szereztek, illetve 1 vereség is becsúszott. Idegenben is ugyanilyen a mutató.

Rafael Benítez, a Napoli spanyol vezetőedzője kijelölte utazó keretét.

A NAPOLI KERETE:

Kapusok: RAFAEL, Mariano ANDUJAR, Roberto COLOMBO;

Védők: Giandomenico MESTO, HENRIQUE, Kalidou KOULIBALY, Miguel BRITOS, Raúl ALBIOL, Faouzi GHOULAM;

Középpályások: JORGINHO, Walter GARGANO, Gökhan INLER, David LÓPEZ, Jonathan DE GUZMÁN;

Támadók: José CALLEJON, Dries MERTENS, Marek HAMSÍK, Gonzalo HIGUAÍN, Duván ZAPATA.

A két csapat 152 mérkőzést játszott egymással, a mérleg 63 Milan és 32 Napoli siker, míg 47 alkalommal döntetlen született. Ezeken a meccseken a piros-feketék 224 gólt szereztek és 166-ot kaptak.

Az előző idényben a Napoli oda-vissza legyőzte a Milant. Először 2013 szeptemberében 2-1-re, majd a legutóbbi meccsen, 2014 februárjában 3-1-re. 

A találkozót Antonio Damato vezeti. 


A 42 esztendős játékvezető 2006 decemberében debütált a Serie A-ban és azóta 134 mérkőzést vezetett. A Milannak 14 mérkőzésen fújt, a mérleg 7 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség. A Napoli esetében 9 győzelem, 6 döntetlen és 7 vereség a mutató.

forrás: acmilan.hu