Recent comments

Friss Hírek

H. VERONA: Luca Toni: 300

A Hellas Verona 37 éves centere a 300. Serie A-s  találkozóját játszotta az Udinese ellen idegenben 2-1 arányban megnyert bajnoki  mérkőzésen, és a 300. gólját szerezte az olaszországi pályafutása alatt az első és alacsonyabb osztályú fellépéseit tekintve!


Ez azért is nagy tett , mivel sok időt eltöltött a másodosztályban is , illetve külföldön megfordult a Bayern München és az Al Nasr csapataiban is. Olaszországi klubjai sorrendben a Modena, Empoli, Fiorenzuola, Lodigiani, Trevisio, Vicenza, Brescia, Palermo, Fiorentina, Roma, Genoa, Juventus, , ismét a Fiorentina voltak. Jelenleg a Verona alkalmazásában áll.

Egy közös azonban a volt állomáshelyein, hogy mindenhol ontotta a gólokat a veterán támadó! A bajor mezben 60 mérkőzésen 38 találatot szerzett. A tavalyi olasz bajnokságban 20 alkalommal lőtt az ellenfelek hálójába, csak a Torino-ban 22 gólig jutó Ciro Immobile-nek köszönhetően nem lett gólkirály.

Gólkirály volt egy alkalommal az olasz első és másodosztályban,  a Bundesligában, az UEFA-kupában, európai aranycipős és a 2006-os világbajnokság All-Star csapatának is tagja volt. De talán a nemzeti csapattal elért 2006-os világbajnoki címére lehet a legbüszkébb. Az azúrkék mezre, amelyben 47 alkalommal lépett pályára és 16 gólt ért el a fellépései során. A nemzeti csapatot kapitányként is képviselhette párszor, és mesterhármat is szerzett vb-selejtezőn Fehéroroszország ellen.

Így harmincon túl is erőssége, alapembere jelenlegi klubjának, a Veronának. A táblázat alsó felében tanyázó, gyenge teljesítményt nyújtó Hellas még mindig bízik a góljaiban. Nemhiába. Az Udinese ellen a Friuliban ismét betalált, de szokástól eltérően nem fejjel, hanem pazar cselek után lőtt a hálóba.

forrás: azzurri.co.hu