Recent comments

Friss Hírek

TAVECCHIO: 2016-tól megváltozhat a Serie A

A Corriere della Serának adott interjújában az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke, Carlo Tavecchio elmondta az elkövetkező két év legfontosabb eseményeit, amelyek az olasz labdarúgást érintik. 


Időrendben a legközelebbi változás a Serie A átalakítása lesz.

Tavecchio célja ugyanis az, hogy költséghatékonyabbá tegye a Serie A-t és ezzel együtt több pénz maradjon az olasz klubok zsebében. Ehhez pedig szerinte az kell, hogy 2016-tól kezdve a Serie A létszáma 18 csapatra csökkenjen. Ez két célt szolgálna: egyrészt a fentebb említett pénzügyi megtakarítást, másrészt pedig javulna a minősége az olasz elsőosztálynak.

Az eredeti elképzelés szerint ez a 2016-2017-es szezontól valósulna meg, de lehetséges, hogy a 2015-2016-os bajnokságban is megvalósulhat. Ez azért lenne lehetséges (és logikus is), mert Tavecchio támogatja a szövetségi kapitány, Antonio Conte azon javaslatát, hogy a következő szezont (2015-2016) előbb fejezzék be a 2016-os Európa Bajnokság miatt.

Ha a mostani ütemben fejeződne be a Serie A, akkor 18 napja lenne felkészülésre a Squadra Azzurrának. 

A szövetség elnöke szerint ez kevés, legalább egy hónap lenne a megfelelő. A szövetség számára pedig az elsődleges szempont a válogatott sikere, mert a válogatott az, amelyen jól lemérhető egy ország futballjának ereje. Tavecchio pedig eléggé elszánt, hogy visszaállítsa az olasz labdarúgás utóbbi években megtépázott hírnevét.

forrás: azzurri.co.hu