Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Nagy veszteséggel zárja az évet a klub

A Tuttosport szerint a klub a 2014-es évet várhatóan 60-70 millió eurós veszteséggel fogja zárni, mivel a játékosok bérei továbbra is magasak, a bérlet értékesítés alacsony és nincs Bajnokok Ligája szereplés.


A Milan egy új stadion építését tervezi 2020-ra és Barbara Berlusconi állítása szerint az anyagiakkal nincsen probléma, hiszen az új arénát állítólag a Fly Emirates fogja finanszírozni.

Azonban az átigazolási piacot illetően nagyon nem mindegy, hogy milyen a klub pénzügyi helyzete. A Tuttosport szerint a klub nagy veszteséggel fogja zárni az évet. A klub a hivatalos pénzügyi adatokat áprilisban fogja bejelenteni.

A veszteség fő oka az, hogy a csapat idén nem szerepelt a Bajnokok Ligájában, ami körülbelül 40 millió eurós hiányt jelent.

Továbbá a 20 százalékos fizetéscsökkentés ellenére is magasak a játékosok bérei. A keret létszáma magas és a megállapodás értelmében több kölcsönben szereplő játékosunk fizetésének egy részét is nekünk kell állnunk, ami kedvezőtlen.

Illetve a bérlet-értékesítés is nagy szerepet játszik abban, hogy a Milan ilyen mértékű veszteséggel zárja a 2014-es évet.

A Tuttosport szerint a klub mindössze 19 450 bérletet adott el erre a szezonra, ami kétségtelenül negatív rekord a Berlusconi-korszakban. Ugyanakkor a csapat két alkalommal is teltház előtt játszott a San Siróban: az Inter és a Juventus elleni mérkőzést is közel 80 ezer néző tekintette meg élőben, ami több mint 3 millió eurós bevétel alkalmanként.

A hírek szerint az anyagi veszteséget a Fininvest fogja fedezni.

forrás: acmilan.hu