Recent comments

Friss Hírek

A hatékony Milan legyőzte a lélektelenül játszó Napolit

A Milan 2–0-ra legyőzte a Napolit az olasz labdarúgó–bajnokság  15. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.


Az első félidőben a Milan első valamirevaló helyzetéből gólt szerzett. Montolivo vezette fel a labdát, Jérémy Ménezhez passzolt, aki átsuhant két későn összezáró nápolyi védő között és 11 méterről ballal kilőtte a jobb alsó sarkot, a kapufa is segített. 1–0, ez megadta az alaphangot a találkozónak.

A Napoli csak lassan tudott reagálni, húsz percig csak szenvedett Rafa Benítez együttese. Ekkor felpörgették a tempót a déliek, és pár gyors akció révén ki is alakítottak néhány helyzetet, de Diego Lopez a helyén volt.

A Milan nem tudta egy félidőn át azt a játékot nyújtani, amivel a játékrész elején meg tudta lepni ellenfelét, az eredmény tekintetében előnyben volt, de a helyzetek számában a vendégek álltak jobban.

A Milan viszont hatékonyabb volt, hiszen egyetlen kaput eltaláló lövéssel vezetni tudott a szünetben.

A második félidő kezdetén kapuja elé szegezte a Napoli a Milant, az 52. percben mégis növelte előnyét a rossoneri. Egy ellentámadás során Ménez passzolt ki a bal oldalra Armeróhoz, aki középre ívelt, az üresen hagyott Giacomo Bonaventura pedig öt méterről az alsó sarokba fejelte első gólját a San Siróban. 2–0

Ezzel már a Napoli kapta az olasz bajnoki szezonban a legtöbb gólt fejjel, hatot. A második helyen a Milan áll, öttel.

A folytatásban ment előre a Napoli, de hiába erőlködött, csapatként nem működött hatékonyan, legfőképp ezért tudott 2–0-ra kikapni egy olyan Milantól, amely 90 perc alatt háromszor találta el a kaput.

A Milan hat nyeretlenül megvívott Napoli elleni bajnoki találkozót követően, 2011 februárja óta először tudta győztesen zárni ezt a párharcot a Serie A-ban,  emellett pedig a déliek 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatát szakította meg.



Milan–Napoli 2–0 (Ménez 6., Bonaventura 52.) 


forrás: NSO