Recent comments

Friss Hírek

BL: Római sikerével tizenhat között a City, Tottiék az Európa-ligában vigasztalódhatnak

Rómában aratott kétgólos győzelmet a Manchester City, így az angolok folytathatják tavasszal a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között, míg az olaszok átsorolnak az Európa-ligába.


„Visszafogottan magabiztossággal" várta Rudi Garcia, az AS Roma mestere a Manchester City elleni „kupadöntőt", amely arról volt hivatott dönteni, hogy melyik gárda jusson tovább csoportjából a Bayern München mögött. A sajtó nagy élvezettel énekelte meg a rangadó előtt, hogy mennyivel gazdagabb olasz ellenfelénél a City, de a pályán, mint tudjuk – hacsak bizonyos üzleti vagy magánzó köröknek nincsenek anyagi (ellen)érdekeltségeik – nem a pénz futballozik, így aztán hamar két góllal vezethetett volna a Roma, csak éppen Joe Hart védte José Holebasz és Gervinho egy, illetve két ziccerét is.

Az ellencsapást két pontatlan Edin Dzeko-fejes és egy kapust találó James Milner-csúsztatás jelentette, de nagy általánosságban nem látszott az angolokon, hogy mindenképpen győzniük kell a továbbjutáshoz. Szép lassan belealudtak a mérkőzésbe az olaszok, ám a 60. percben Samir Nasri bombagólja (0–1) felbőszítette a „farkasokat". Garcia beküldte a Mattia Destro, Juan Iturbe, Alessandro Florenzi triót, Kosztasz Manolasz fejelt egy kapufát, Destro lövését meg a gólvonal előtt hárította Martín Demichelis – aztán a hajrára teljesen eltűnt a tűz bordó-fehérekből, Nasri előkészítése után Pablo Zabaleta gólja meg mindent eldöntött. 0–2!

Ha nem is könnyed sétában, de csak odaért a legjobb 16 közé a Manchester City, az olaszok az Európa-ligában vigasztalódhatnak.


E-CSOPORT
AS Roma (olasz)–Manchester City (angol) 0–2 (Nasri 60. Zabaleta 86.)


forrás: NSO