Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Nem kockáztattuk a továbbjutást

Massimiliano Allegri a tegnapi, gól nélkül végződött mérkőzést követően beismerte, hogy a Juventus nem kívánt a találkozón kockázatokat vállalni, mivel el akarta kerülni a vereséget az Atlético Madrid ellen.


Az Öreg Hölgy számára elégséges volt egyetlen pont a második hely megszerzéséhez, így az olasz klub megelőzte az Olimpiakosz csapatát a görögök eredményétől függetlenül, ám a mérkőzés előtt a torinóiak úgy nyilatkoztak, hogy céljuk a kétgólos győzelem, amivel a csapat megszerezheti a csoportelsőséget.

„Mindig nehéz az Atlético Madrid ellen játszani, mivel nagyon jól védekeznek összehúzott sorokkal, így nem egyszerű megtalálni a sorok között átvezető passzokat.” - mondta az olaszok edzője a mérkőzés után a Sky Sport Italia stábjának.

„Néhány alkalommal kockázatokat vállaltunk, Gigi Buffon jól teljesített az első félidőben pár védésnél, és előttünk is adódtak lehetőségek.

A második félidőben próbáltuk megnyerni a meccset, azonban ugyanakkor nem kívántuk kockáztatni a vereséget. Nem akartuk meghiúsítani a továbbjutást, amely véleményem szerint teljesen megérdemelt volt, mivel az Atlético és Olimpiakosz elleni mérkőzéseken nem volt igazságos a vereségünk.

Természetesen fejlődnünk kell, mivel az ilyen jelentős klubok ellen néha védekezni kell, és cél az eredmény megóvása, amit az Atlético Madrid csapatától láthattunk a meccs jelentős részében.

A keddi eredmény alapján kijelenthető, hogy a Juventus valamely csoportgyőztessel fog szembe kerülni a sorsolást követően a legjobb tizenhat között.

„Európai színtéren három vagy négy csapat magasan a többi fölött van, így a Bayern München, a Barcelona, a Real Madrid és a Chelsea.

Mi pedig küzdünk az eredményért, miközben tisztában vagyunk az erősségeinkkel. Lassan javíthatunk önbizalmunkon, és véleményem szerint jó eredményeket értünk el a csoportban úgy, hogy nem megérdemelt idegenbeli vereségeket szenvedtünk el Athénban és Madridban.

A Diego Simeone által vezetett Atlético Madrid nemigen foglalkozott a támadásokkal, inkább átadták a hazai csapatnak a kezdeményezés jogát, amit jól mutat az első félórában a hetven százalékos Juve labdabirtoklás.

„Megtiszteltetés, hogy Mario Mandzukic Andrea Pirlo semlegesítésével foglalkozik. Ez a csapat évek óta a legtöbbet hozza ki erősségeiből, letámadja az ellenfeleket, azonnal ráugrik a labdát birtokló játékosra, és nagyon erős a csapat a levegőben. Amikor Arda Turan és Raul Garcia megtalálja a szükséges helyet, gondot okoznak az ellenfélnek.

Az ellenfél évek óta jó eredményeket ér el, és bár a labdabirtoklásuk nem kimagasló, továbbra is a legkeményebb ellenfelek egyike az Atlético Madrid.

Mivel egyik fél se változtatott csapatán a mérkőzés alatt, az előírt kilencven percen túl csupán egy perc hosszabbításra került sor.

„Célunk a gólszerzés volt, és ha ez nem sikerül, akkor vigyáznunk kellett, ne kockáztassuk a rendkívül fontos továbbjutást.

Köszönettel tartozok a srácoknak, mivel szállították a sikert. Öt éve képviseltetem magam a Bajnokok Ligájában, négyszer az AC Milant irányítva, és minden alkalommal továbbjutottam a kieséses szakaszba. Az edző hatással lehet a csapatra, de leginkább akkor, amikor kárt tesz! - zárta az interjút mosolyogva Massimiliano Allegri.

forrás: juventuz.blog.hu