Recent comments

Friss Hírek

BARBARA BERLUSCONI: Nem beszélhetek a számokról

Az AC Milan a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbították a Fly Emirates-szel kötött szponzorációs szerződésüket.


A megállapodásnál a Fly Emirates részéről a cég vezérigazgatója, Tim Clark volt jelen, míg a Milant Barbara Berlusconi képviselte, aki ugyan nem árulta el a konkrét összegeket, de jelezte, hogy ez az új szerződés jelentős hasznot hozhat a klub számára.

“Nem beszélhetek a számokról, csak annyit mondhatok, hogy ez egy nagyon fontos megállapodás,” – kezdte a Milan Casa-ban tartott sajtótájékoztatón Barbara Berlusconi. “Mindkét fél ugyanazokban az értékekben hisz, és úgy gondolom, hogy ez egy olyan egyezség, amivel elégedettek lehetünk. A Milan a legnépszerűbb olasz klub a világon, szóval ez a megállapodás nagyon fontos a márkanév szempontjából. Rajtunk kívül az Emirates olyan nagy európai klubokat támogat, mint az Arsenal, a PSG, vagy a Real Madrid. Az üzleti adatok védelmét és a két cég érdekeit szem előtt tartva sajnos nem hozhatom nyilvánosságra az összegeket, de azt meg tudom erősíteni, hogy az új egyezség 2020-ig szól.”

A Milan azonban nemcsak a szponzorációs pénzeket nyerheti ezzel az üzlettel, sőt még nem is a Fly Emirates repülőgépeinek ingyen használata jelenti a nagy lehetőséget, hanem a piros-feketék vezetőinek szeme előtt már egy új stadion megépítése lebeg, amiben sokat segíthet a légitársaság.

“Egy olyan klubnak, mint a Milan, a saját stadion elengedhetetlen. A San Siro egy csodálatos építmény, de a futball folyamatosan fejlődik, és a célunk hogy egy napon saját stadionunk legyen. Ezt azonban Olaszországban nem könnyű kivitelezni, és még sok munka vár ránk. Jelenleg a lehetséges helyek kiértékelése zajlik, és szeretnénk tovább folytatni a megkezdett munkát, de ezekbe a tervekbe már bele szeretnénk vonni az Emirates-t is. Nagyszerű lenne, ha közösen dolgoznánk egy új stadion megépítésén.”

forrás: acmilan.hu