Recent comments

Friss Hírek

Tíz emberrel mentett pontot Genovában a Napoli

Az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának záró mérkőzésén a Sampdoria hazai pályán 1–1-ra végzett a Napolival.


Küzdelmes első félidőt játszottak a felek, amelyben inkább a Sampdoria játszott fölényben, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak sűrűn veszélyben, a játék inkább a két tizenhatos előterében zajlott. 

Hazai részről Éder aktívan mozgott, ám a 21. percben hiába talált a kapuba, Gianluca Rocchi játékvezető – jogosan – érvénytelenítette a gólt. Jól döntött a játékvezető akkor is, amikor a hazaiak tizenegyest reklamáltak kezezés miatt.

A túloldalon Gonzalo Higuaín mellé szálló fejese tűnt a legveszélyesebb akciónak, ami azt is jelenti, hogy a nápolyiak támadójátéka meglehetősen vérszegény volt, Sergio Romerónak leginkább a beadásokkal akadt feladta.

A fordulás után, az 57. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, Matias Silvestre passza után Éder négy védő között rúgta el a labdát 18 méterről, és a pontos löket után a bal alsóban kötött ki a labda. 1–0

Úgy tűnt, a Samp kézben tartja a meccset, a Napoli csak a labdabirtoklást tudta növelni, a veszélyességet nem igazán, ráadásul a hajrában Kalidou Koulibaly Éder buktatása miatt megkapta a második sárga lapját, így jogosan tíz emberre fogyatkozott Rafa Benítez gárdája.

A fordulat azonban a hosszabbításra maradt: a 92. percben Fauzi Gulam jól adott középre, Higuaín ugyan nem fért a labdához, Duván Zapata ugyanakkor jól érkezett, és öt méterről a kapuba fejelt. Sampdoria–Napoli 1–1


Sampdoria–Napoli 1–1 (Éder 57., ill. Zapata 92.)

forrás: NSO