Recent comments

Friss Hírek

Feljutott a Crotone a Serie A-ba!

Péntek este a Crotone csapata története során először kiharcolta a feljutást a Serie A-ba, miután a Modena otthonában elért 1-1-es döntetlennel behozhatatlan előnyre tett szert a feljutó pozícióban, amikor az aktuális forduló után még további három kör hátra van a bajnokságból.


A rossoblu az első 39 forduló alatt 78 pontot gyűjtött, így még a feljutás legfőbb várományosának tartott Cagliarit is megelőzi, és nem kizárt, hogy a végelszámolásnál is maga mögött fogja tudni a szárdokat.

A csapat gólgyárosa a német másodosztályú St. Pauliból kölcsönvett Ante Budimir, a horvát center 16 találattal a Serie B góllövőlistáján az előkelő, harmadik helyezést foglalja el. Az AS Roma fiatal tehetsége, Federico Ricci is elérte már a 10 gólt, míg az olyan rutinos harcosok, mint Raffaele Palladino és Adrian Stoian is fontos gólokkal járultak hozzá a csapat sikeres szerepléséhez. Az együttes kapuját a szezonrajttól a végsőkig minden másodpercben a 33 esztendős Alex Cordaz védte, míg a védelemben a Parmától igazolt Gianmarco Ferrari és a Sampdoriától megszerzett Bruno Martella nőtte ki alapemberré magát.

A kispadon a horvát sikerkovács, Ivan Juric ül, aki 2001 és 2006 között játékosként is erősítette a csapatot, valamint a Genoából is ismerős lehet. Első vezetőedzői megbízatását a 2014-2015-ös szezonban kapta a harmadosztályban szereplő Mantova csapatánál, tavaly nyár óta trenírozza korábbi klubját, amelyet máris az első osztályba röpített.

A közbiztonságilag különösen veszélyesnek tartott Calabria régióból utoljára a 2008-2009-es idényben szerepelt csapat az élvonalban. Azóta a Reggina felbomlott és Reggio Calabria néven alakult újra, a régi klub összesen kilenc évadot töltött el a legmagasabb osztályban. Azelőtt a Catanzaro hét Serie A-s szezont regisztrált, az utolsót még 1983-ban. A Crotone tehát mindössze a harmadik csapat lesz az olasz első osztályban a klasszikus csizma legdélebbi tartományából.

A Crotone klubját 1910-ben alapították, azóta több újjáalapításon ment keresztül. Mindössze 12 szezont töltöttek el a Serie B-ben, az elsőt a 2000-2001-es bajnokságban, 31 évadot húztak le a harmadosztályban és 15-öt a negyedik vonalban, a többit pedig különböző amatőr ligákban.

A gárda a Stadio Ezio Scida-ban vívja a hazai mérkőzéseit. Az 1946-ban átadott létesítmény jelenlegi formájában nem egész 10 ezer néző befogadására alkalmas, korábban is terveztek különböző rekonstrukciókat a stadionban, az élvonalbeli feljutás pedig mindezt szinte kötelező teszi.

forrás: azzurri.co.hu