Recent comments

Friss Hírek

Balogh Európa legjobb csatára lehet

A Palermo mindenható elnöke rekordokat döntöget edzőváltásban és nagyot mondásban.


Most éppen a magyar fiút magasztalta, midőn a Palermo jövőjéről kérdezték a prezidentét. 

Nemes egyszerűséggel azt mondta Maurizio Zamparini, hogy eddig a szicíliai csapatban vajmi kevés lehetőséget kapó játékos pár éven belül Európa(!) egyik legjobb csatára lehet. Mi kérünk elnézést és pirulunk bele helyett is…

Már a játékoskeretről is szuper lativuszokban beszélt Zamparini. Ami elég furcsa ahhoz képest, hogy egy hajszálon függ a gárda bent maradása az első osztályban. Vazquezt, a csapat argentín származású , de olasz válogatott középpályását Platinihez(!) hasonlította. Szt mondta, hogy Olaszország legjobb középpályását külföldre fogja majd eladni. Hmm. Norbiról is hasonló véleményt formált: “-Balogh Európa legjobb csatára lesz a következő években!” -mondta a 20 éves támadóról, aki ebben a szezonban négy mérkőzésen 49 percet játszott-összesen. Na majd meglátjuk…

Rossz stratégia, be nem tartott ígéretek

Az nagyon is igaz, hogy mindenki nagy várakozással tekintett a debreceni fiatalember Palermóba való igazolására. Egy magyar élcsapatból igazolt az alsóházban tanyázó , kiesés ellen igazoló együtteshez. A szicíliai klub krízisét is boncolgatta abban az időben a legnagyobb példányszámú , Palermóban szerkesztett újság, a Giornale di Sicilia. Egyszerűen csak rejtélyes vételnek nevezte a csapat téli igazolásait, köztük Balogh Norbit is. A lap arról írt, hogy a klub szurkolói oldala szemlézte az új igazolásokat, és aggódását fejezte ki az miatt, hogy ismeretlen játékosokat szerzett be a gárda a téli szünetben -erősítésként… Nem erősorrendben Posavec, Bentivegna, Cionek, Balogh, Cristante. Hát nem túl veretes névsor, ahhoz képest, hogy erősíteni kellett volna az akkor is , most is kieső jelölt csapatot. A klub vezetőinek szemére vetették, hogy a távozó Rigonit, Colombrit és Daprelát kész játékosokkal kellet volna pótolni, nem fiatal ígéretekkel-mint például Norbi.

Utolsó forduló előtt minimális előny

A realitás a következő. A Palermo a záró forduló előtt az épp bent maradó 17. pozíciót foglalja el 36 pontjával. A mögötte lévő Carpinak 35 egysége van. Vasárnap este a déli gárda otthonában fogadj a már kiesett Hellas Verona együttesét. Ha nyer a Palermo, akkor biztosan élvonalbeli lesz jövőre is, ha nem akkor még előzhet a Carpi, ha legyőzi az Udinese csapatát idegenben. Zamparini lenyilatkozta, hogy természetesen biztos a sikerben, ez nem lehet kérdés, hogy legyőzik a Hellast.


Azt már csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a Hellas hazai pályán hétvégén megverte a bajnok Juventust Luca Toni búcsú meccsén 2-0 arányban. Bár nem volt a mérkőzésnek nagy tétje, e tény mellett azért ne menjen el figyelem nélkül Zamparini. Előre inni a medve bőrére?

forrás: azzurri.co.hu