Recent comments

Friss Hírek

Milan-verés hozta el a történelmi duplázást

A Serie A aranyérme után a labdarúgó Olasz Kupát is elnyerte a Juventus, amely a fináléban a csereként beállt Álvaro Morata találatával győzte le az AC Milant, hosszabbításban, nagy csata után.




A Juventus arra készült a Milan elleni, idényzáró kupadöntőn, hogy első olasz klubként megvédje bajnoki címe után Olasz Kupa-elsőségét is, míg nagy riválisánál az Európa-liga-indulás kiharcolásában bizakodtak.

Fogadta a római mérkőzés előtt a két csapatot Ferenc pápa is – a szakértők és a szurkolók egyetértettek abban, hogy a milánóiaknál kelne el inkább az isteni segítség, Silvio Berlusconi ennél földhözragadtabb módon próbálta motiválni játékosait a maga látogatásakor, ilyet szólva: ha nem nyernek, a labdarúgók nem fogják megkapni tőle a bérüket, és aztán pereskedjen, aki mer.

Nem tudni, melyik találkozás volt nagyobb hatással a Milanra, de jobban kezdte a találkozót, ám Giacomo Bonaventura mindkét helyzetét elpuskázta az ötös elől – a kispadon ülve nem győzött csodálkozni csapata gyenge teljesítményén Gianluigi Buffon, akit ezúttal is Neto helyettesített a hazai kupában.

Az „új Buffonnak", Gianluigi Donnarummának az első félidőre tulajdonképpen fölösleges volt bemelegítenie, mert csak egy-két hazaadás után akadt dolga, igaz, az egyik ilyen után csoda pimaszul cselezte ki a rárontó Mario Mandzukicot.

A másik milanos fiatal, a sérülések miatt a kezdőbe került Davide Calabria remekül futballozott, a jobbhátvéd remek passzokkal szolgálta társait. A Juve-mester Massimiliano Allegri beküldte Alex Sandrót és Juan Cuadradót a Patrice Evra, Stephan Lichtsteiner kettős helyett, míg kollégája, Cristian Brocchi M'Baye Niangban és Mario Balotelliben látta a gólaszály ellenszerét.

Végül Álvaro Morata döntötte el a mérkőzést, aki a hosszabbítás második félidejében állt be, és harmadik labdaérintéséből a jobb alsóba lőtte Cuadrado beadását: 0–1, történelmi duplázást hajtott végre a Juventus.

„Ti bajnokok vagytok a sportban, de legfőképpen az életben” – mondta a játékosoknak Ferenc pápa. Mint kiderült, az első kitétel ismét a Juventusra lett igaz. 

Olaszországban a Juventus lett az első csapat, amelyik két egymást követő évben is duplázni tudott.

A Milan-játékosok pedig izgulhatnak fizetésük miatt… 

OLASZ KUPA
DÖNTŐ

AC Milan–Juventus 0–1 – h. u.  

G: Morata (110.) 

forrás: NSO