Recent comments

Friss Hírek

2016/2017: máris ismertek a legfontosabb időpontok

Máris közzétette a Serie A 2016/2017-es szezonjának legfontosabb dátumait a Lega Serie A.


Az új szezon szokás szerint augusztusban kezdődik majd, de csak június elején ér véget.

A Serie A 2016. augusztus 21-én, vasárnap, esetleg egy nappal korábban, szombaton tér majd vissza az életünkbe. Valamivel több, mint 9 hónappal később, május 28-án rendezik majd a záró fordulót, nyári világesemény híján tehát tovább tart majd az idény, mint az idei.

Az olasz futballidény azonban nem ér majd véget májusban: a tervek szerint a június 2-ai, pénteki kupadöntő jelenti majd a lezárást. A kupadöntő alternatív időpontja május 17-e, szerda – ez akkor valósulhat meg, ha valamilyen okból módosítani kellene a június eleji időponton.

Az Olasz Szuperkupa fináléjának időpontját még nem határozták meg, csupán annyit tudtunk meg, hogy szeptember 10-e és január 31-e közé tűzik majd ki az időpontot, ezúttal tehát nem augusztusban méri majd össze erejét a bajnokság és a kupa idei győztese.

Háromszor rendeznek majd hétközi fordulót az előttünk álló idényben: szeptember 21-én (szerda), október 26-án (szintén szerda), és december 22-én (csütörtök).

Szünetre öt alkalommal kerül majd sor: szeptember 4-én, október 9-én, november 13-án és március 26-án válogatott szünetre kerül majd sor, december 25-e és január 1-je között pedig a téli szünet miatt áll majd meg a játék.

A szezon mindenesetre már július 31-én kezdetét veszi majd az Olasz kupa első körével. A második fordulót augusztus 7-én, a harmadikat augusztus 13-án, a negyediket november 30-án rendezik. A nyolcaddöntőket január 11-én és 18-án, a negyeddöntőket január 25-én és február 1-jén, az elődöntőket március 1-jén és április 5-én játsszák majd le, végül a június 2-ai döntővel zárul a sorozat.

A bajnoki menetrend kisorsolásának időpontját még nem hoztál nyilvánosságra.

forrás: azzurri.co.hu