Recent comments

Friss Hírek

Közlemény a Fininvesttől, tárgyalnak a klub eladásáról

A Milant birtokló Fininvest vállalat egy hivatalos közleményt adott ki, amely szerint tárgyalásokat folytatnak a kínai konzorciummal a klub részvényeinek értékesítéséről.

 
Már hetek óta téma a Milan háza táján a tulajdonosváltás és kedden a Fininvest egy közleményben jelentette be, hogy megegyezett a kínai befektetőcsoporttal, amelynek értelmében hamarosan értékesíthetik a klubot. A tervek szerint a kínaiak 500 millió euróért vásárolnák meg a klub 70 százalékát, majd a következő évben a fennmaradó részt.

A La Gazzetta dello Sport szerint a felek számára 45 nap áll rendelkezésre, hogy lezárják az üzletet. A megállapodás értelmében Silvio Berlusconi nem tárgyalhat más befektetőkkel, a kínaiak élveznek elsőbbséget. A szándéknyilatkozat egyidejűleg került aláírásra, innen kezdődik a kizárólagos tárgyalási időszak, amely 45 nap lesz. Ezalatt az időszak alatt minden transzfer, tevékenység, új szerződések (kivéve Montolivo, akinek lezárult az ügye), új edző kérdése fel van függesztve.

A Fininvest közleménye alapján ebben az időszakban a kínai konzorcium tanulmányozza a Milan költségvetését és megvizsgálják az összes dokumentumokat illetve a szerződéseket. Ezzel egy időben a befektetőcsoport Silvio Berlusconi rendelkezésére bocsátja a konzorcium dokumentumait, valamint a bankgaranciát és a pénzügyi stabilitást igazoló papírokat.

Fontos megemlíteni, hogy a közeljövőben bármely fél kihátrálhat az üzletből.

forrás: acmilan.hu