Recent comments

Friss Hírek

Firenzében sem kapott ki a Palermo, kiesett a Frosinone

Balogh Norbert csapata, a Palermo gól nélküli döntetlent harcolt ki a Fiorentina vendégeként a bajnokság  37. fordulójának vasárnapi játéknapján, és elmozdult a kiesést jelentő helyekről. 


Balogh Norbert kispados volt, nem lépett pályára a firenzei mérkőzésen, amelyen a Fiorentina háromfordulónyi nyeretlenség terhét szerette volna ledobni magáról. A kiesőzónából menekülő Palermo négy forduló óta veretlen, e meccseken nyolc nagyon fontos pontot gereblyézett össze.

Fiorentina–Palermo 0–0



A megszerzett egy ponttal a Palermo megelőzte a Carpit, amely odahaza kikapott a Laziótól. Utóbbi meccs alighanem másként alakul, ha a hazaiak nigériai légiósa, Jerry Uche Mbakogu nem hibáz el két tizenegyest az első félidőben. A hajrában aztán Mbakogu egyszer a kapuba is betalált, de ez már csak a szépítésre volt elegendő a háromgólos előnyt építő, az utolsó percekben két piros lapot (Lucas Biglia, Filip Djordjevics) „benyelő” fővárosiak ellen.

Carpi–Lazio 1–3 (Mbakogu 84., ill. Bisevac 23., Candreva 32., M. Klose 73.)


A Frosinone hajrágóllal kikapott a Sassuolótól, és ezzel biztossá vált, hogy a következő szezont nem az első osztályban kezdi. A már korábban kieső Verona és a Frosinone mellett a Palermo, Carpi kettős egyik tagja búcsúzik majd az élvonaltól.

Frosinone–Sassuolo 0–1 (Politano 85.)


A Sampdoria és a Genoa is vereséggel futott neki vasárnapi derbijüknek, amely nagyon egyoldalúan alakult: a piros-kékek magabiztos játékkal háromgólos győzelmet arattak. A Samp bennmaradása a vereséggel is biztossá vált, és megőrizte élvonalbeli tagságát az Udinese is, amely két zakó után ezúttal egy pontot megtartott.

Sampdoria–Genoa 0–3 (Pavoletti 3., Suso 26., 74.)


Az utolsó fordulóban a lépéselőnyben lévő Palermo a Veronát fogadja, a Carpi az Udineséhez látogat.

forrás: NSO