Recent comments

Friss Hírek

A Carpi elleni lesz az utolsó meccsem az Udinesében

Nem tűnik túlzottan fontos meccsnek az utolsó fordulóban sorra kerülő Udinese-Carpi összecsapás, ugye? 


És ha azt mondjuk, hogy ez lesz az utolsó találkozója az elmúlt 15 év egyik legjobb olasz csatárának?

“A Carpi elleni lesz az utolsó meccsem az Udinese mezében.” – mondta ki Di Natale azokat a szavakat, amelyektől mind tartottunk már évek óta. 1,5 éve aztán Toto be is jelentette visszavonulását, de a tavalyi szezon végén mégis úgy döntött, marad még. Sejtettük, hogy az idei lesz az utolsó éve, de mégis bizakodtunk – Di Natale mostani szavai viszont egyértelművé tették a dolgok állását.

Di Natale hozzátette: bár sérült, reméli, hogy ott lehet a Carpi ellen, és együtt ünnepelhet majd a szurkolókkal. Előbb azonban bebiztosítaná a bentmaradást: 3 körrel a vége előtt az Udinese 6 ponttal előzi meg a 18. Palermót, ma este, a Torino elleni hazai bajnokin nagy lépést tehet a jövő évi Serie A-s tagság megváltása felé, a forduló végér e pedig akár be is biztosíthatják azt.

Di Natale az elmúlt évek egyik legalulértékeltebb klasszisa. Az Empoliban 168 meccsen 52 gólt lőtt, majd 12 éve igazolt az Udineséhez, ahol 444 meccsen 226-szor volt eddig eredményes. A Serie A-ban szintén 444 meccset játszott le és 208 gólt szerzett, az Olasz kupában 22 gólt lőtt 32 meccsen, európai kupameccseken pedig 17-szer talált be 37 meccsen. 43 válogatott találkozóján 11-szer volt eredményes, részese volt a 2012-es Eb-ezüstnek is, sőt, a spanyolok elleni nyitómeccsen ő szerezte az Azzurri vezető gólját. Az idei szezonban ugyan sok sérülése miatt már csak egy gólt szerzett, de előtte sorozatban 9 szezonban jutott 10 bajnoki találat fölé. Kétszer volt olasz bajnoki gólkirály: 2010-ben 29, 2011-ben 28 találattal.

Az elmúlt 12 évben több topcsapat is hívta, a Juve például többször is megpróbálkozott a megszerzésével, de ő mindig a Friuli-ban maradt, és nem is bánta meg.

“Büszke vagyok arra, amit 12 év alatt elértem, emelt fővel fogok távozni. Sok ajánlatot visszautasítottam az évek során, hogy itt maradhassak, és egyáltalán nem bántam meg.”

Di Natale az elmúlt másfél évtized egyik legszimpatikusabb futballistája volt, tipikusan az a játékos, akit csak szeretni lehet.

Hiányozni fogsz, Toto!

forrás: azzurri.co.hu