Recent comments

Friss Hírek

Az est főszereplői: Napoli/Sassuolo

Az utolsó forduló szombati játéknapjára két kérdés maradt: bebiztosítja-e a BL-főtáblát a Napoli, és kiharcolhatja-e az EL-szereplést a Sassuolo együttese.



Kezdjük Sarriékkal: bár a forduló rangadója, a Milan-Roma kimenetelétől is függhet persze az az ezüstérem, a Napoli kezében van a saját sorsa. Semmi mást nem kell tennie Higuaínéknak, csak legyőzni a papíron persze esélytelen, már kieső Frosinonét. 

Nem szabad persze azt hinni, hogy feltett kezekkel érkezik az újonc Nápolyba, hiszen reménykednek egy szép-Serie A-búcsúban, de reálisan gondolkodva igazából csak a vereség aránya lehet kérdés ma este, főleg, ha a Napoli olyan komolyan veszi az előttük álló kötelezőt, mint ahogy azt tőlük idén megszokhattuk.

Higuaínra ráadásul a szokásosnál is több szempár szegeződhet ma a San Paoloban, hiszen 60 éves rekord előtt áll: megelőzheti Nordahlt az egy szezonban rúgott gólok tekintetében: az olasz csatár 35-ig jutott az 1959-60-as idényben, Pipita pedig 33-nál tart jelen pillanatban, és nehéz elképzelni, hogy pont ő ne találna be a legtöbb találatot (72) elszenvedett Frosinone kapujába néhányszor.


Ami az EL-pozíciót illeti, a Sassuolo egy bravúros, Inter elleni győzelemmel bebiztosíthatná a 6. helyét, és bár ez talán nem lesz elég, hiszen egy szintén bravúros Milan Coppa-győzelem a Rossoneri számára jelentené az Európa Liga-helyet, Di Francesco csapata biztosan mindent megtesz majd azért, hogy az idegenben harmatos Mancini-gárdát padlóra küldje.

Főleg azért reménykedhetnek a győzelemben a hazaiak, mert nincs Icardi a vendégeknél, ráadásul a Nerazzuri motivációját illetően is lehetnek kérdések: hiába akarnak ők is szépen búcsúzni, a meccs gyakorlatilag tét nélküli a számára. Azt sem szabad elfelejteni azonban, hogy a Neroverdi Berardi nélkül lesz kénytelen játszani: az olasz sztár eltiltását tölti majd.

Várható kezdők:
Napoli: Reina; Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Higuaín, Insigne

Frosinone: Bardi; M Ciofani, Russo, Blanchard, Crivello; Frara, Sammarco, Gucher, Kragl; D Ciofani, Dionisi


Sassuolo: Consigli; Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Pellegrini Magnanelli, Duncan; Politano, Falcinelli, Sansone

Inter: Carrizo; D’Ambrosio, Murillo, Juan Jesus Nagatomo; Medel, Kondogbia; Biabiany, Brozovic, Jovetic; Eder

Mindkét mérkőzés 20:45-kor kezdődik, és a Digi 1-en követhetitek majd őket a Milan-Roma találkozóval együtt.

forrás: azzurri.co.hu