Recent comments

Friss Hírek

Beszéltem Pirlóval

A nyári franciaországi Európa-bajnokságra meghirdetett bő, 30-as keretből az Azzurri szövetségi kapitánya nagy meglepetésre kihagyta az MLS-ben, vagyis az amerikai első osztályban játszó Andrea Pirlót és Sebastian Giovincót




Antonio Conte magyarázatot adott arra, hogy miért is döntött így. 

„Amikor meghozol bizonyos döntéseket és elmész játszani bizonyos bajnokságokba, akkor érdemes számolnod azzal, hogy bizony szemszögből ennek meg lesznek a következményei” – kezdte a magyarázatát Conte a sajtó képviselőinek.

Beszéltem Pirlóval erről telefonon. Ezt meg kellett vele beszélnem. Korábban már küldtünk ki embereket az Egyesült Államokba, hogy nézzék meg miként játszanak Giovincóval. Nyers szakmai szempontok alapján hoztuk meg ezt a döntést, és nem csak úgy hasra ütés szerűen” – indokolta döntését Conte.

Pirlo kihagyása – amellett, hogy aktív legenda – azért is fájó az Azzurri szurkolói számára, mivel a középpálya elég karcsú. Se Claudio Marchisio, se Marco Verratti. Riccardo Montolivo és Thiago Motta játéka is képlékeny még. Utóbbiaknak még meg kell győzniük a szakmai stábot arról, hogy az erőnlétük megfelelő a nyári tornára.

„A legfontosabb dolog az, hogy meg van az elképzelés a fejünkben, és ehhez tartanunk kell magunkat.”

forrás: azzurri.co.hu