Recent comments

Friss Hírek

Menekülés a győzelembe

A Napoli az Atalantát fogadja ma este a San Paolóban. 


Nápolyban ma nem lehet hibázni, hiszen az AS Roma ott lohol Sarriék nyakában.
 
A mérkőzésen nagyon fontos lenne győzni a kékeknek, hiszen az őket üldöző Farkasok két pontra megközelítették a déli együttest. A Roma is ma játssza aktuális meccsét, a Genoa vendégeként. Annyi előnye van a Napolinak, hogy a rivális mérkőzése előbb kezdődik, és az Atalanta elleni kezdés időpontjában már az eredmény tudatában léphet pályára Sarri csapata.

Az ellen az Atalanta ellen, amelynek sikerült kiharcolni a bentmaradást a Serie A-ban. Ha a bajnokság végéig pontot sem szerez az együttes, akkor is az elsőosztály tagja marad a gárda. Ennek ellenére nem felemelt kézzel megy a gárda a San Paolóba, már csak azért sem, mert Eduardo Reja mester korábban a Napolit is irányította, amihez sok szép emlék köti az ősz allenatorét.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár nagyon sok szép emlék köti Nápolyhoz, mégis örömmel néz szembe egykori csapatával.

“Nagyon sok szép emlék köt a Napoli együtteséhez, szép időszakot töltöttem el ott. Soha nem felejtem, hogy milyen jól dolgoztunk együtt De Laurentiis elnökkel. De azok az idők már elmúltak, az a vonat már elment. Most az Atalanta mestereként nézek szembe egykori csapatommal, és nagyon várom az összecsapást. Motiváltak vagyunk, mert szeretnénk jól befejezni ezt a korántsem meggyőző szezont. Bár sikerült a bentmaradás kiharcolása, még nem pihenhetünk. A hátralévő három mérkőzés még nagyon fontos nekünk. Nehéz lesz ma este a Napoli ellen, mert ellenfelünk mindenáron győzni akar. Értékes és erős csapat, amely nagyon jó játékot nyújtott egész évben, de a finisben lemaradt a bajnoki címről. Megpróbáljuk őket megállítani!”

Az Atalantából hiányozni fog Paletta és Gomez eltiltás miatt, előbbi egy, utóbbi három meccses kényszerpihenőjét tölti. Páran kisebb sérüléssel küzdenek, de többé-kevésbé a legerősebb összeállításban léphetnek pályára, leszámítva Pinilla hiányát. A liga chilei “ollózáskirálya” sérülése miatt valószínűleg kihagyja majd a találkozót.

Várhatóan a Sportiello – Dramé, Toloi, Djimsiti, Masiello – Cigarini, De Roon – D’Alessandro, Diamanti, Kurtic – Borriello összeállításban kezdhet a gárda. Sok múlik majd azon, hogy Borriello milyen formát mutat majd a mérkőzésen, eredményessége nagyban meghatározza a csapat sikerességét. Marco nyolc gólos a bajnokságban, mellette négy gólpasszt is kiosztotta a társaknak.

Rajta kívül Marco Sportiello kapus is sokat tehet a pontszerzésért. Az Atalanta portása az utóbbi időben jó formát mutat, ennek is köszönhető, hogy  megúszta a kiesést a csapat. A 23 éves játékos 2013-ban a Carpitól érkezett a lombardokhoz, és teljesítményével kivívta a szurkolók elismerését is. A kapus több évet lehúzott alacsonyabb osztályokban, de most már egyértelműen az első liga jó kapusai közé sorolható.

Sportiello elmondta, hogy elégedett azzal, hogy folyamatosan fejlődik, és szeretne majd továbblépni egy erősebb együttesbe. De azt leszögezte, hogy neki most az Atalanta a legfontosabb, ezért csak a Napoli elleni meccsre koncentrál. Nem fél a kiváló támadóktól, nem gondol Higuainra, csak arra, hogy megőrizze kapuját a góltól. A szezonról elmondta, hogy a célt teljesítették, nem estek ki, de teljesen elégedettek nem lehetnek, hiszen például a Sassuolo 11 ponttal többet gyűjtött náluk eddig. Célja, hogy eredményesen fejezze be a szezont.

A fiatal kapust a közelgő Európa-bajnokságról is kérdezték: “Ha Conte kapitány hív, én megyek!” - mondta félig viccesen arra a felvetésre, hogy számít-e behívóra a szövetségi kapitánytól. Hozzátette: hatalmas megtiszteltetésnek venné, ha meghívnák a válogatottba. A pletykák szerint az ő neve is felmerült azzal kapcsolatban, hogy ki pótolja a cserekapus szerepében a megsérült Mattia Perint.
Sarri-Napoli házasság: folytatódhat

Nápolyban őrzik a második helyet, és a mai meccsen is győzni akarnak hazai pályán. Sarri most kellemes gondokkal küzdhet, hiszen az alapcsapatból sérült és eltiltott nincs, szinte mindenki egészséges. A kékek a megszokott Reina – Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Hysaj – Hamsik, Jorginho, Allan – Insigne, Higuain, Callejon összeállításban léphetnek a gyepre ma este.

Az is nyugalomra adhat okot, hogy a csapat tulajdonosa, Aurelio De Laurentiis bizalmát továbbra is élvezi Maurizio Sarri mester. A klub mecénása is megerősítette egy nyilatkozatában, hogy hosszú távra tervez a gárda edzőjével.

Az évad befejezése előtt tehát nyugodt az helyzet délen. Bár a bajnoki címet elbukta az együttes, mégis él a bizalom az edző iránt. Bár voltak olyan pletykák, hogy az elnök leváltja az 57 éves edzőt, ha nem érik el a második helyet, de ezt a klub honlapján kategorikusan tagadták, tolmácsolva a presidente szavait: “Sarri irányításával elkezdődött egy nagyon hosszú út, amelynek kezdete eredményesnek bizonyult. A szakember képes volt elérni, hogy a csapat szép és szórakoztató játékot mutasson, amely ritkán volt látható a csapat részéről a futballpályán.”

Hozzátesszük, hogy arra is képes volt a csapat, hogy a Villarreal elleni párharcban és az idény finisében a bajnokságban részben elrontsa, lerombolja, amit felépített…