Recent comments

Friss Hírek

Playoff 2016 – Elődöntő, 1. mérkőzések

Az elmúlt hétvégén játszották le a Serie B playoff elődöntőinek első mérkőzéseit, és mindkét idegenben pályára lépő, kiemelt csapat győzelemmel kezdte szereplését, egyúttal igencsak közel került a fináléhoz.



A szombati első mérkőzésen az idei Serie B szezon harmadik helyezettje, a Trapani házon kívül aratott 1-0-s győzelmet a Spezia ellen, ezzel a rájátszást a legjobb pozícióból kezdő szicíliai gárda jelentős előnyre tett szert a keddi visszavágóra. Szinte a mérkőzés teljes egészében a hazai csapat veszélyeztetett többet, különösen a második félidőben szegezték saját kapujuk elé a vendégeket, mégis a gránátok tudták kiharcolni a győzelmet. A mindent eldöntő találat az utolsó negyedórán belül született, amikor Igor Coronado a jobb oldalon lendült előre, és kissé váratlanul ellőtt labdája a hosszú alsó sarokban kötött ki Chichizola kapus mellett. A rájátszás szabályainak értelmében a Trapani gyakorlatilag két gólos előnyről várhatja a párharc második mérkőzését, hiszen a hazai visszavágón még az egy gólos vereséggel is ők jutnának be a playoff döntőjébe. Serse Cosmi együttese egyébiránt az újabb győzelmével immár sorozatbeli 17. mérkőzését vívta meg veretlenül a Serie B-ben.

A másik elődöntőben a Pescara óriási lépést tette a döntőbe jutás felé, hiszen házon kívül 2-0-ra legyőzte a Novarát az első mérkőzésen vasárnap. Az esélyesebb delfinek már az első félidő derekánál vezetéshez jutottak, Caprari kiugratásából a bajnokság gólkirálya, Gianluca Lapadula három védő gyűrűjében játszotta magát tisztára és helyezett elegánsan a hálóba, idénybeli 28. gólját szerezve. A házigazda a második félidőben Galabinov és Lanzafame beállításával rohamozott az egyenlítésért, több helyzet is adódott előttük, azonban egyenlítés helyett a 77. percben a Pescara végképp eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét. Ekkor ugyanis egy gyors ellentámadás végén Lapadula bejátszásából a 20 éves uruguayi tehetség, Lucas Torreira védhetetlenül kilőtte a hosszú sarkot. A Pescara tehát idegenben aratott két gólos győzelmet, és mivel kiemeltek, hazai környezetben hárommal kéne kikapniuk a szerdai visszavágón ahhoz, hogy ne ők jussanak be az immár közvetlenül a feljutásért zajló fináléba, amire azért nem sok esély mutatkozik.

A Serie B playoff további menetrendje:

Elődöntő, 2. mérkőzések:
Május 31., kedd, 20:30 Trapani-Spezia
Június 1., szerda, 20:30 Pescara-Novara


Döntő:
Az elődöntők nyertesei (június 5. és június 9.)

forrás: Serie b magyar oldal