Recent comments

Friss Hírek

Moratának maradnia kell

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri úgy véli, hogy Álvaro Moratának a torinói klubnál kellene maradnia, s a zebracsíkos mezben kellene folytatnia a fejlődést. 


A spanyol válogatott támadója két esztendővel ezelőtt, a Real Madridtól érkezett a Juventushoz, azonban a madridiaknak opciós visszavásárlási joguk van rá, s 30 millió euróért rendelhetik vissza egykori játékosukat, hogy azután jelentős nyereséggel adják tovább.

"A Milan elleni gólja a folyamatosság jele." - mondta a kupagyőzelmet jelentő találatról Allegri a Rai Uno-nak nyilatkozva.

"Ő egy fiatal srác, a Juventusnál kell maradnia még jó pár évig, s fejlődnie kell. Ugyanakkor kiváló opcióim vannak a támadórészlegben.


Ezt a csapatot nehéz tovább erősíteni, de meg kell próbálnunk, az egyes játékosok fejlesztésével. Kívülről érkező játékosok igazolásával nehéz, mert Európában kevés olyan játékos van, aki a Juventusban játszhatna."

A Juventus igazgatói várhatóan a szombati Bajnokok Ligája-finálét követően ülnek majd tárgyalóasztalhoz a Real Madriddal, hogy megpróbáljanak közös nevezőre jutni Morata ügyében.

"Ebben az évben jobb teljesítményt nyújtottunk a Bajnokok Ligájában, mint múlt szezonban. Igaz ugyan, hogy tavaly bejutottunk a döntőbe, de nem könnyű minden évben eljutni odáig. A legjobb dolog a gyors fejlődési folyamat volt, ahogyan játék tekintetében egy szintre kerültünk Európa legnagyobb csapataival, s ez kell, hogy a Juve célja legyen.

Túl sok olyan tényező van, amely meghatározza a sorozatot, a kedvező eseményektől fogva egészen addig, hogy fizikálisan milyen állapotban van valaki. Bízunk benne, hogy jövőre még jobbak és egy kicsivel szerencsésebbek is leszünk majd.

Négy év után egy ciklus lezárult, s tapasztalt játékosok távoztak. Nem csupán Pirlo, Tévez vagy Vidal, de Storari, Pepe, Ogbonna és Llorente is tagja volt ennek a győztes csapatnak, miközben tíz új játékos érkezett, s ez nem volt egyszerű.

Nehéz pillanataink voltak, azonban előbb a klub, majd a játékosok is felrázták magukat. Tíz fordulót követően, tizennegyedikek voltunk a tabellán, s a srácok valami egészen kivételeset tettek a klubbal együtt. Huszonhatból huszonöt mérkőzést nyerni nem egyszerű dolog, a számok kivételesek, a szezon emlékezetes volt, s egy gyönyörű Olasz Kupa-diadallal zárult.

A jövőm? A Juvénál van, a klub és én minden tekintetben összhangban vagyunk  egymással. Új ciklust indítottunk tíz új sráccal, akik a 90-es években születtek.  Ahhoz, hogy egy szinten maradjunk a legnagyobb európai klubokkal, lévén a bevételek tekintetében mutatkozó különbség, egy olyan szervezett klubra van szükség, amilyen a Juve. Remélem hosszú ideig maradhatok, mert boldog vagyok."

Allegrit megkérdezték Paulo Dybaláról is, aki az új időszak eddigi legdrágább igazolása volt, azonban mostanra teljes mértékben meggyőzte a zebramezes szurkolótábort.

"Az edző feladata, hogy meghozza a döntéseket, s abban a nehéz pillanatban annak megfelelően kellett folytatnom, amiben hittem. Dybala még nem állt készen, hogy megmutassa mire képes, de tudtam, hogy adottak a képességei a fejlődéshez."

forrás: juventuz.blog.hu