Recent comments

Friss Hírek

A Juve a legmegfelelőbb klub Berardi számára

Az idén kiválóan szereplő Sassuolo ifjú mestere, Eusebio Di Francesco a La Gazzetta dello Sport munkatársának adott hosszabb interjút, amely során szó esett a közelgő Olasz Kupa-döntőről és természetesen a csapat tehetségéről, Domenico Berardiról is.



Milyen végeredményt vár az Olasz Kupa döntőjében?

"Bízom benne, hogy a Juventus győz majd, mert nagyszerű volna a kupák valamelyikében szerepelni. Nem értem, néhány klub miért ódzkodik az Európa Ligától, számunkra egy további lépcsőfokot jelenthetne a fejlődés útján."

A Sassuolo modellé vált az olasz labdarúgás számára.

"Mi vagyunk a második számú csapat sok szurkoló számára, s ez hatalmas győzelem. Nagyon örülök, hogy a klubbal együtt erős identitást teremtettünk a pályán és azon kívül is. Egy család vagyunk, s higgyenek nekem, ez nem csak egy közhely."


Berardi melyik csapat mezét viseli majd a következő szezonban?

"Berardi a szezon során talán nem játszott csúcsformában, de érettebbé vált, különösképpen magaviselet tekintetében. Rászolgált a nagy lehetőségre."

Éspedig?

"A Juventus a legmegfelelőbb klub egy olyan játékos számára, mint Berardi. Ők segítenék megfelelni a várakozásoknak."

Sensi a Cesena együttesétől érkezik majd.

"Nem hasonlítanám össze Verrattival, nyomás nélkül kell fejlődnie. Az összehasonlítások soha sem szerencsések. Kíváncsian várom, hogy Mazzitellivel dolgozhassak, aki a Bresciától érkezik. Segítségére leszünk akklimatizálódni a Serie A-hoz."

Vajon a Sassuolo képes lehet-e megismételni a Leicester City tettét Olaszországban?

"Nehéz dolog. Angliában a televíziós jogdíjak sokkal kiegyenlítettebben kerülnek szétosztásra. Ugyanakkor szeretünk álmodozni, s Squinzi egy ambiciózus elnök. A Sassuolónak lassan kell fejlődnie. Növelnünk kell a stadionba látogató szurkolók számát. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez sikerüljön."

Mi tetszett leginkább az idei Serie A-szezonban?

"Az, hogy szinte az összes csapat próbálta növelni a játék minőségét, kicsik és nagyok egyaránt. Még akár annak árán is, hogy néhány ponttal kevesebbet szereznek.

Van olyan tehetség, akivel szívesen dolgozna együtt?

"Egy évvel ezelőtt megpróbáltam leigazolni Bernardeschit. Láttam a Crotone csapatánál, s szerelembe estem. Valami egészen különleges."
Hogyan követi majd az Olasz Kupa döntőjét?


"Autóban, rádión követem majd, miközben hazafelé tartok egy konferenciáról, amelyet a Mapei szervez. A Juventusnak szurkolok majd."

forrás: juventuz.blog.hu