Recent comments

Friss Hírek

Insignének el kell mennie Nápolyból

Bár az arany ezúttal sem jött össze, összességében nagyszerű szezont zár a Napoli. 


A déliek szekerét elsősorban nyilván a gólkirály Higuain húzta a szezon során, de Lorenzo Insigne szerepe sem volt kisebb a sikerekben. 

Az apró termetű támadó ezidáig 36 meccsen 12 góllal és 10 gólpasszal segítette csapatát, és többször is elmondta már az elmúlt évek során: Nápolyban szeretne legendává válni, nem szeretne távozni a dél-olasz városból. 

Ezzel az elképzeléssel viszont nem ért egyet Arrigo Sacchi, a Milan és az olasz válogatott egykori legendás trénere, aki szerint Insigne azzal szolgálná leginkább saját fejlődését, ha eligazolna a Napolitól.

“Meg vagyok győződve róla, hogy el kell mennie Nápolyból, hogy igazi bajnokká válhasson. Az elmúlt években ő volt Olaszország legnagyobb tehetsége, de mindig csak a képességeire összpontosítva játszott. Nem látok nagy lelkesedést és nem látok folytonosságot nála. A probléma? Jól ismeri a környezetet, kényelmesen érzi magát, túl nyugodt a környezet. Elpazarolja az értékes időt, és ha ez nem változik meg, az tragédia lenne Olaszországnak és neki is. Sarri nagyon sokat tett Lorenzo-ért – most Lorenzo-nak kell tennie saját magáért.” – fogalmazott Sacchi az Il Mattino című lapnak.

Insigne eddig 164 meccset játszott le a Napoli mezében, a válogatottban viszont csupán 8 alkalommal kapott lehetőséget.

forrás: azzurri.co.hu