Recent comments

Friss Hírek

Megemeljük a kalapunkat

A szezon egyik legpozitívabb változása volt Luciano Spalletti visszatérése Romába. 


A Rudi Garciával egyre mélyebb gödörbe kerülő Farkasokat a kopasz tréner alaposan felrázta, és csak hajszálon múlott a 2. hely megszerzése is.

Spalletti ráadásul rendkívül szimpatikus figurája az olasz focinak – a Totti-ügyről most elegánsan feledkezzünk meg egy pillanatra -, és az elmúlt 4 hónap alapján mind biztosra vehetjük, hogy ütőképes Romát fog összerakni a következő szezonra.

Spalletti Romája tegnap keserédes meccsel fejezte be a szezont: bár 3-1-re győztek a Milan ellen a San Siróban, a Napoli sikere miatt így sem tudták megszerezni a 2. helyet, így augusztusban BL-selejtezőt kell majd játszaniuk. A találkozó után Spalletti rendkívül sportszerűen nyilatkozott.

“Ezek a srácok jól dolgoztak, megérdemlik a dicséretet az eredményeikért. Meg kell emelnünk a kalapunkat a Juventus és a Napoli előtt, mert ők jobban teljesítettek nálunk.”

“Bár a szezon második felében kicsit több pontot szereztünk, mint a Napoli, csodálatos focit játszottak, és néhány pontot talán csak azért veszítettek el, mert magabiztos előnyük volt velünk szemben. Ahogy közelebb kerültünk, rögtön visszatértek a csúcsformájukhoz.”

A szezon során Rudi Garcia és Spalletti is 19-19 bajnokin irányította a csapatot, de míg a francia mesterrel ezalatt 34 pontot szerzett a gárda, addig kopasz utódjával 46 egységet gyűjtöttek be.

“Napjaink meglehetősen kaotikus futballjában a csapatok sokszor szenvednek a környezet nyomásától és elvárásaitól. A csapatom ma este is megmutatta, hogy erős karakterrel rendelkezik, bár még nem vagyunk tökéletesek, hiszen 10-12 helyzetet hagytunk ki. Ez nem megengedhető ezen a szinten.”

“Ha lenne valakink, aki lövi a gólokat, letámadja az ellenfelet, és a csapatért játszik… ha a miénk lenne Gonzalo Higuaín? Micsoda kérdés!”

“Az az igazság, hogy egy olyan csapatnak, mint a Roma, olyan játékosra van szüksége, mint Edin Dzeko. Meg kell harcolni a helyéért a kezdő 11-ben, és bizonyítania kell, hogy erősebb a többieknél.”
Mi lesz a sorsa Miralem Pjanicnak és Radja Nainggolannak?

“Nem látom az okát, miért ne tarthatnánk meg mindkettőt, de azt hiszem, a körülményeket mérlegelve végül el kell majd adnunk egyiküket.”

Na és Francesco Totti? Tényleg közel áll a szerződéshosszabbításhoz?

“Azt hiszem, igen. Erről én nem szeretnék tudni semmit, mivel ez nem az én szakterületem. De azt hiszem, a klub felajánlotta neki a hosszabbítást.”

forrás: azzurri.co.hu