Recent comments

Friss Hírek

Előzetes olasz keret újoncokkal és hiányzókkal

Előzetes keretet hirdetett Antonio Conte, az olasz válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnokság előtt. 


A névsorból a kupadöntőben résztvevő Juventus és Milan futballistái még hiányoznak, ahogy a sérült Perin, Marchisio és Verratti is.

Az apró termetű középpályás műtétje sikeres volt, de bizonyossá vált, hogy nem lesz bevethető a franciaországi kontinenstornán. Antonio Conte szövetségi kapitány számára ezzel még nagyobb problémát okoz, hogy ki legyen a nemzeti csapat mélységi irányítója. A Juventus klasszisa, Marchisio már korábban kiesett a csapatból szalagszakadása miatt, ő sem áll rendelkezésre. Andrea Pirlo, a válogatott korábbi alapembere a selejtezők során több alkalommal pályára lépett: bár korábban, a 2014-es Vb után visszavonult a nemzeti csapattól, később Conte reaktiválta a zseniális irányítót, aki jelenleg az MLS-ben szereplő New York City FC játékosa. Az előzetes névsorban nem szerepel a neve, de arra ne vegyünk mérget, hogy az utolsó kerethirdetéskor nem lesz ott a veterán középső középpályás…

A Conte kapitány által előszeretettel alkalmazott 3-5-2-es felállásban hatalmas szerepe van a mélységi irányítónak. A középpályássor legbelsőbb tagja felel a védekezés és a támadások irányításáért. Bizalmi szerepkör, ami most kissé foghíjas lett a választható opciókat tekintve. Elképzelhető, hogy Conte alakítja a rendszert, de várjuk meg azzal még Pirlo esetleges szerepeltetését is…

Az edzőtáborozó keret 28 fős, több új arc is bekerült. Sportiello az Atalantából, Benassi a Torinóból, Cataldi a Lazióból, Pavoletti a Genoa együtteséből kapott meghívót. Utóbbi meghívása nem akkora meglepetés, hiszen nagyon gólerősnek bizonyult a szezonban a piros-kékeknél. Mellettük Izzo, Tonelli és Zappacosta is új arc, tehát még nem végleges Conte kerete.

Sőt, a jelenleg behívott névsor is változott menet közben: a kupadöntőt eltiltás miatt kihagyó Bonuccit a Juventus nem engedte el a válogatotthoz, mivel a védő “így is nagyon fontos láncszeme a csapat felkészülésének”.

Az edzőtábor szombatig tart majd, azt követő hétfőn szűkíthet Conte a névsoron, a végső leadás határideje pedig május 31. Ezután nyolc nappal pedig utazik az Azzurri Franciaországba.


forrás: azzurri.co.hu