Recent comments

Friss Hírek

Kivégzés Juve módra, Dybala Del Piero nyomdokaiban

A Juventus 5–0-ra legyőzte a Sampdoriát a bajnokság 38., záró fordulójában. 


Nem kellett sokat várni a találkozó első találatára, a Sampdoria semmiféle ellenállást sem tudott tanúsítani a genovaiaknak nekirontó fekete-fehérekkel szemben.

A Juventus az 5. percben Patrice Evra fejes góljával szerezte meg a vezetést: a francia védő kihasználta, hogy a Samp játékosai megfeledkeztek róla a szabadrúgásnál, és Paulo Dybala beadása után a bal felső sarokba bólintott (1–0). 

A 14. percben Mario Mandzukic indulhatott meg a kapu felé, ám Milan Skiniar (aki bekerült a szlovák válogatott 27 fős Európa-bajnoki keretébe is) hátulról felrúgta a horvát támadót – mindezt a tizenhatoson belül. Skiniar piros lapot kapott, a Juventus pedig büntetőhöz jutott, amit Dybala értékesített, az argentin magabiztosan a jobb alsó sarokba belsőzte a labdát (2–0).
 
A 37. percben ismét a 22 esztendős támadó volt a főszereplő, miután 18 méterről, mesteri pontossággal kilőtte a kapu bal alsó sarkát (3–0).


A második félidőben Giorgio Chiellini is betalált, az olasz védő bődületesen nagy gólt rúgott 16 méterről, a végeredményt pedig Leonardo Bonucci állította be.  

A Juventus sima, 5–0-s sikerrel zárta a bajnokságot. Massimiliano Allegri csapata számára azonban nem ért véget az idény, hiszen május 21-én (szombaton) a Milannal találkozik az Olasz Kupa fináléjában.

Juventus–Sampdoria 5–0 (Evra 5., Dybala 15., 37. – az elsőt 11-esből, Chiellini 77., Bonucci 85.)

forrás: NSO