Recent comments

Friss Hírek

Új irányelv kerül bevezetésre a következő szezonban

A nyáron bevezetésre kerülő új szabályozás komoly változtatás elé állítja az olasz klubokat. 


A csapatoknak újra kell gondolniuk, hogy kiket igazolnak le a mercato alatt.

2016 augusztusától kezdve új irányvonalaknak kell megfelelnie az összes olasz együttesnek. Ennek értelmében a csapatok 25 fős keretében legalább négy olyan játékosnak kell lennie, akik minimum három évet töltöttek el – 16-25 éves koruk között – valamelyik olasz futballakadémián. További legalább négy játékosnak a csapatok saját utánpótlás rendszeréből kell származnia. Az intézkedések célja az, hogy növeljék a saját nevelésű játékosok arányát. A rendelkezés azonban nem köti ki, hogy ezen játékosok közül mennyinek kell hétről-hétre játéklehetőséget biztosítani.

Egy hosszú évek óta tartó vita végére kerülhet pont ezzel, mely azt a megoldást kereste, hogy lehetne az Azzurrit és ezzel együtt az egész olasz labdarúgást visszaemelni a legjobbak közé. Az utóbbi időben Marcello Lippi képviselte a legmarkánsabban azt a véleményt, hogy korlátozni kell a külföldi játékosok számát.

„A klubok elnökeinek egyszerűen el kellene azt fogadniuk, hogy maximum öt külföldi játékos lehet egyszerre a pályán. Tudom, hogy ez egy álom, de ez az egyetlen járható út” – nyilatkozta pár napja a Radio Unónak.

Bár a végleges direktíva igyekezte mérsékelni Lippi javaslatát, de még így is számos olasz csapatnak kell újragondolnia a mercatós politikáját.

forrás: azzurri.co.hu