Recent comments

Friss Hírek

Nem cserélném el egyik Scudettómat sem egy Bajnokok Ligája serlegre

Gianluigi Buffon mindent megnyert már a Juventusszal, azonban egyetlen serleget nem sikerült még elhódítania karrierje során, ez pedig a Bajnokok Ligája. 


A veterán hálóőr azonban nem érez nyomást emiatt. 

Az olasz válogatott kapusa hazai szintéren sikert sikerre halmozott, többek között kilenc bajnoki aranyat tudhat magáénak, amelyből kettőtől az ismert bundabotrány miatt megfosztották.

Az európai sikerek - s itt a Bajnokok Ligája diadal értendő - azonban ezidáig elkerülték Buffont, annak ellenére, hogy már kétszer is döntőbe került a Juventusszal.

"Nem cserélném el egyik Scudettómat sem egy Bajnokok Ligája serlegre." - nyilatkozott a kapus az Italia Unonak.

"A Bajnokok Ligája nem megszállottság számomra. Úgy tekintek rá, mint egy gyönyörű kalandra, s minden évben kitörő lelkesedéssel állok hozzá. A Bajnokok Ligájában játszani nagyszerű érzés."

A Juventus a 2014/15-ös idényben bejutott a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, idén viszont a Bayern München ellenében már a csoportkör után búcsúzni kényszerült.

Mindezek ellenére Buffon úgy véli, amennyiben túljutottak volna a bajor együttesen, a Bajnokok Ligája is meg lehetett volna ebben a csodálatos idényben.

"Úgy gondolom idén még közelebb kerülhettünk volna a BL elhódításához, mint a tavalyi szezonban, amikor döntőt játszottunk.

A Bayern kiejtésével már csak a Barcelona lett volna az egyetlen akadály. Véleményem szerint az összes többi csapatnak egyenrangú ellenfelei lettünk volna, sőt megkockáztatom, a lehetséges párharcok többségénél egyértelmű esélyes. Utólag belegondolva ez egy hatalmas lehetőség lett volna." - zárta nyilatkozatát a hálóőr.

forrás: juventuz.blog.hu