Recent comments

Friss Hírek

NESTA: Ez a Milan már nem az, ami régen volt

Alessandro Nesta, a Milan korábbi világklasszis védője a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott.


A 38 esztendős Nesta 10 éven keresztül állt a klub alkalmazásában, 2002-ben csatlakozott a csapathoz és 2012 nyarán szerződött a Montreal Impacthoz. Nesta jelenleg Indiában futballozik a Chennaiyin csapatában.

 ”Védelem? Nem olyan rossz ez a védelem. Rami és Mexés kiváló játékosok, nem beszélve Alexről és Abate is remek szezont fut. Elől a Fáraó a kulcs, ő a legtehetségesebb támadó, csak meg kell tanulnia kezelni az érzelmeit és a felelősséget. Torres jelenleg be van rozsdásodva, de képes arra, hogy visszatérjen a korábbi formájához. A leggyengébb csapatrész egyértelműen a középpálya. Kevés a minőség” – mondta Nesta.

“Közösségi oldalak? A Twitteren vagyok fenn, haladni kell a korral. Ezeken az oldalakon szabályozni kéne a hülyeségeket, de az, hogy kapcsolatba léphetek a szurkolóimmal az nagyszerű dolog”.

“Irigylem-e Pippót és Seedorfot? Éppen ellenkezőleg, mindketten jó barátaim. Inzaghit néhányszor láttam Milanellóban edzést tartani, mostanában gyakran vádolják azzal, hogy hibázik, ami egy kezdő edzőnél természetes, viszont a saját ötleteit és a rá jellemző hozzáállást hozta a klubhoz. Pippo Ancelottit és Cagnit követi. A keretminőség egyértelműen romlott az elmúlt években, viszont az elvárások nem. Már megjósolhatatlan a csapat célkitűzése, annyi biztos, hogy ez a Milan már nem az, ami régen volt”.

“Korábban akár 100m € is rendelkezésére állt a klubnak a piacon, mára ez kb. 5. Jelenleg nem engedheti meg magának a klub azt a fényűzést, mint korábban. Én a vezetőség helyében meggyőztem volna Ambrosinit plusz egy évről azért, hogy a régi Milan-stílus megmaradjon. Mondok még valamit: Én is maradhattam volna, de már nem éreztem magam versenyképesnek pl. egy Messivel szemben. Aztán jött Ibra és Thiago eladása, ez a lépés is mutatta, hogy a klub többé nem versenyképes pénzügyileg. De ez a probléma Olaszországban nem csak a Milanra terjed ki. A mostani keménymag a Bonera-Abate-Montolivo hármas, akik ugyan jó játékosok és komoly emberek is egyben… de nekünk anno Maldini volt ez a személy. Paolo maga volt a futball, minden értelemben, de mellette számíthattunk Gattusóra, Costacurtára és Shevchenkóra. Nem egy és nem két meccset lejátszott emberekről beszélünk. A többiek is tudták, hogy jobb ha követik őket”.

“BL? Az Inter és a Napoli is szenved. A három csapat közül a legkevésbé gyenge fogja ezt a helyet megszerezni. A Milan Olaszországban jó lehet, de Európára nem alkalmas. 2-3 szintet lépni kell, hogy visszatérhessünk a megszokotthoz. Fejleszteni kell a játékosfigyelő rendszert, mert perpillanat az Udinesének jobb esélye van megtalálni egy új-Kakát, mint a Milannak” – fejezte be.

forrás: acmilan.hu