Recent comments

Friss Hírek

MANCINI: A mentalitáson kell változtatni

Roberto Mancini kihangsúlyozta: az Inter a BL-pozícióért fog harcolni, és kitért a taktikára, a mercatora és a kritikákra is.


A mester néhány órája sajtótájékoztatót tartott Rómában, ahol az UEFA Nagykövetének megválasztották. 

A tréner a Roma elleni vereséggel kezdte:

„Természetesen jobb lett volna egy döntetlennel idejönnöm, de ilyen a sport. El kell fogadnod a negatív eredményeket is.”

„Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp, most próbáljuk meg elölről kezdeni.”
„3 mérkőzésünk volt, mióta visszatértem, és a munka nem könnyű. A fiúk azonban nagy akarást tanúsítanak, változtatni akarnak, ami pozitív.”
„Tegnap is voltak biztató dolgok, és ez nagyon fontos.”

„Nem tudom, miért küldtek el tegnap este. Talán erre gondolnom kellett volna előbb.”

„A dolgok így alakultak, mindenesetre időre van még szükségem. Az első hetek mindig ilyenek, ezt tudja, aki ebben a szakmában dolgozik. Ha jól teljesítesz, a dolgok aztán idővel megváltoznak.”

Mancinit megkérdezték, hogy Angliában is hasonló büntetésre számíthatott volna-e.

„Nem tudom, hiszen ismétlem, nem tudom, miért állítottak ki. Ettől függetlenül nem szeretek a játékvezetésről beszélni.”
Amikor az átigazolásokról kérdezték, a mester egy kicsit készségesebben felelt:

„Meglátjuk, mi lesz. Egyelőre szerezzünk annyi pontot, amennyit lehet. Létfontosságú játékosokat kell igazolnunk, nem csak jól hangzó neveket. Nem a formáció az, ami igazán számít”-mondta Mancini, amikor azt vitatták, az Inter talán más típusú edzőt igényel.

„Ha a csapatnak egy másik felállás jobban fekszik, boldogan megtartom azt. Tegnap azonban az önbizalommal voltak gondok, de emellett voltak pozitív tényezők is.”

„A célunk a Bajnokok Ligája. Két ösvényen mehetünk, és nehéz út áll előttünk, de szép dolog olyasmit elérni, ami nem könnyű.”

„Úgy gondolom, a többi csapat is hibázik majd, és rajtunk múlik, kihasználjuk-e ezt.”

„A harc a harmadik helyért a Napoli, a Milan és a Fiorentina fog eldőlni.”

„A párbaj a Roma és a Juve között zajlik, előbbinek remek játékosai vannak, míg az utóbbi nagyon szilárd. Remek csata lesz, nem tudom, ki nyeri.”

Az 50 éves edző némi kritikát is kapott, de igyekezett eloszlatni ezeket a kételyeket.

„Én teszem az én dolgom, ti pedig a tiéteket. Nem a felálláson áll vagy bukik egy csapat.”

„A mentalitáson kell változtatni. Az Interhez méltón kell játszani akkor is, ha nem jönnek az eredmények és sok a csalódás, abban a reményben, hogy ez hamar elmúlik.”

„Most hagyjuk a tabellát. Néha elég két egymást követő győzelem, és máris rendben van az önbizalom.”

Mancini kitért a Galatasaray csapatától nemrég menesztett Cesare Prandellire is.

„Sajnálom őt, nem is volt olyan rossz a csapat helyezése. A futballban minden olyan gyorsan történik, több időt kellett volna adniuk egy edzőnek, aki ennyire új volt még Törökországban.”-fejezte be az Inter menedzsere.

forrás: azzurri.co.hu