Recent comments

Friss Hírek

GASPERINI: Megérdemeljük ezeket a pontokat

A Milant 1-0-ra győzte le a hétvégén a Genoa, ezzel Gian Piero Gasperini együttese a dobogóról várhatja a folytatást, ennek megfelelően természetesen a tréner sem fukarkodott a jelzőkkel a mérkőzést követően.


1929 óta nem kezdte ilyen jól a bajnokságot a Genoa: a griffek most 14 meccs alatt 26 pontot gyűjtöttek, hétszer nyertek öt döntetlen mellett, és csupán kétszer szenvedtek vereséget, megverték a Juventust és a Milant is, ha pedig csak az utolsó nyolc mérkőzés tabelláját nézzük, akkor a Genoa lenne a listavezető, így érthetően elégedett Gasperini.

“Nem várt eredményeket produkálunk, de megérdemeljük ezeket a pontokat. Ma is minden tőlünk telhetőt megtettünk a sikerért, megérdemeltük a győzelmet” – nyilatkozta a Milan elleni győztes meccs után a Genoa edzője.

“Még hosszú a bajnokság, és előttünk áll egy januári mercato is. A korábbi Genoa, amiben Motta és Milito is játszott, 68 ponttal fejezte be a bajnokságot, de ez a csapat összetettebb és erősebb” – vont párhuzamot a 2009-es csapat között, amely az ötödik helyen végzett, és a Bajnokok Ligája szereplésre is volt esélye abban az évben.

Kitérve a mostani Genoa játékosaira, Gasperini Perottit emelte ki, aki szerinte a sérülésektől sújtott szezonjai után a Serie A egyik legjobbja az idei szezonban, de Európában is a legjobbak között emlegeti a mester, mellette a két fiatalt, Sturarót és Bertolaccit méltatta a Genoa edzője, nem elfelejtve a zsinórban három bajnokin gólt szerző Antonellit.

A Genoára igazi derbi vár hétvégén, hiszen a Romát fogadja a Marassiban Gasperini együttese.

forrás: azzurri.co.hu