Recent comments

Friss Hírek

GARCIA: Ennek a csapatnak van tartása

A Sassuolo elleni 2:2-t követően Rudi Garcia úgy véli, a csapat bebizonyította, hogy van tartása és képes hátrányból, 10 emberrel is felállni.


A Roma már a mérkőzés elején 2:0-ás hátrányba került hazai pályán a Sassuolo ellen, majd De Rossi kiállítását követően szinte lehetetlen helyzetbe került, azonban Adem Ljajic duplájának köszönhetően végül 1 pontot otthon tartott a csapat.

"Ennek a csapatnak van tartása. Ha erre bizonyítékra volt szükségünk, akkor ez a meccs megmutatta. A döntetlen győzelemmel ér fel, hiszen 2 gólos hátrányból álltunk fel 10 emberrel, a srácok ezen az estén kivételeset produkáltak."- mondta Garcia a meccs után.

"Hozzá kell tennem, hogy a Sassuolo most is bebizonyította, hogy valódi
értéket képviselnek, de ezt már lehetett előre is tudni."

Maicon, Gervinho, Totti, Nainggolan és Astori is pihentek a City elleni BL meccsre.

"A keret erre van kitalálva, nem játszhatunk végig egy teljes szezont 11 emberrel. Nem bántam meg semmit, örülök annak, amit végül elértünk, hiszen 10 emberrel is 77%-ban birtokoltuk a labdát és volt 24 kapura tartó lövésünk. Egyetlen dolog, ami miatt kicsit keserű a szájízem, hogy a sok kapu előtti lehetőségből keveset használtunk ki, ebben javulnunk kell."

"Iturbe keményen harcolt a pályán, nekem tetszett amit csinált, mert a robbanékonyságát jól ki tudta használni és sokat veszélyeztetett. Destro kicsit változtathatott volna a mozgásán és kicsit jobban behúzódhatott volna a kapu elé, mert volt elég beadás szélről."

A Roma egy tizenegyessel tudott szépíteni, amikor Sime Vrsaljko kezére pattant a labda és sokan úgy vélik, ezért nem is kellett volna büntetőt adni, a játékvezető csak kompenzált az előző hibák miatt.

"Az elvesztett pontokat sosem lehet kompenzálni. Ami a kezezést illeti, a döntéseknek egyöntetűen kellene megszületniük, de az a baj, hogy nem így történik, hanem össze-vissza. Kaptak ellenünk már olyanért büntetőt, amikor a sorfalban valaki takarta az arcát, miközben itt a labda nem tudott továbbszállni, mert elakadt a kézben. Sokkal egyszerűbb lenne, ha kimondanák, hogy minden kezezés a 16-oson belül tizenegyes."

Az első gólban mélyen benne volt Morgan De Sanctis, aki 2 napja írta alá a szerződéshosszabbítását.

"Szerintem Morgan meg akarta ünnepelni a szerződéshosszabbítást. Amikor ilyen gyorsan hátrányba kerülsz, nagyon nehéz elkerülni a kontrákat. A második félidőben a Sassuolónak 1 kapura lövése volt és De Sanctis pedig védett egy hatalmasat. Mondtam neki, hogy figyeljen továbbra még akkor is, ha nem nagyon vevődött észre, hogy 10 emberrel vagyunk csak."

A Roma a Manchester Cityvel játszik szerdán BL meccset, azonban az angol bajnok úgy tűnik elvesztette egyik leggólerősebb csatárát, Sergio Aguerót.

"Sajnálatos eset, hiszen egy remek csatárról van szó és ha komoly a sérülés, akkor a futball is nagyot veszt vele. Jobban örültem volna, ha láthattam volna szerdán az Olimpicóban. Ez az egyik oka annak, hogy az edzők rotálják a keretet, mert Dzeko sérülése miatt folyamatosan játszania kellett Agüerónak és ilyenkor a sérülések mindig kockázatot jelentenek." 


forrás: asroma.hu