Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Tovább kell jutnunk!

A Bajnokok Ligája A csoportjának hatodik fordulójában a Juventus a már biztos továbbjutó Atlético Madrid együttesét fogadja. 


Az Öreg Hölgy a csoport utolsó mérkőzésén a spanyol bajnokot fogadja a sorsdöntő BL-mérkőzésen, a torinóiak pedig akár a csoportelsőséget is megszerezhetik, amennyiben kétgólos különbséggel legyőzik ellenfelüket, de a csoport másik találkozójának eredményétől függően egy vereséggel akár ki is eshetnek.

A madridi csapat tavaly a Bajnokok Ligája döntőjéig jutott, azonban a Juventus edzője úgy nyilatkozott, nem érez semmilyen irigységet az Atlético Madrid edzőjének helyzete iránt a rendelkezésre álló kerete miatt.
„Nem irigylem az Atlético Madridot.” - mondta Massimiliano Allegri a hétfői sajtótájékoztatón.

„Szerencsére a Juventus edzője vagyok, így olyan csapatot edzhetek, amely nem csupán jó játékosokból, hanem megfelelő mentalitással rendelkező srácokból épül fel.

Azt gondolom, hogy ez a csapat legfőbb erőssége, mivel ezen tulajdonság híján nem lettek volna képesek sorozatban három Serie A bajnoki címet megnyerni két Olasz Szuperkupával, valamint idén is vezetni a bajnokságot, és egyetlen lépésre lenni a Bajnokok Ligája csoportkörből való továbbjutástól.

Nehéz megmondani, hogy erősebbek vagyunk náluk vagy kevésbé erősek, de két nagyon jó csapat ütközik meg, és idén megvan a lehetőségünk, hogy továbblépjünk a kieséses szakaszba, és megpróbáljunk egy jó BL-szezont futni.

Erős csapat áll rendelkezésemre, amely képes ezeken a meccseken jól játszani, ahogy bemutattuk a csoport első öt mérkőzésén. Bár kikaptunk Madridban és Athénban, de véleményem szerint nem ezt érdemeltük.

Kissé túl óvatosak voltunk Madridban, Athénban pedig nem szereztünk gólt, de a csapat következetes teljesítményt nyújtott.

Ezúttal otthon játszunk, a szurkolók segíteni fognak, és jó állapotnak örvend a csapat.

Olyan együttes lesz az ellenfél, amely győzött az utolsó tizenegy mérkőzéséből tíz meccsen, szóval biztosak vagyunk benne, hogy nagyon nehéz találkozó lesz.

Ahhoz, hogy javítsunk a tavalyi szezonban nyújtott teljesítményen, tovább kell jutnunk a legjobb tizenhat csapat közé. Ez az első számú célunk.

A bajnokságban más a helyzet, mivel ott májusban fog döntés születni, így jelenleg a továbbjutás a legfőbb cél, és ma este előttünk a lehetőség, hogy megvalósítsuk.

Massimiliano Allegri számára nem ismeretlen az Atlético Madrid, hiszen a spanyol csapat tavaly egykori csapatát 5-1-es összesítéssel ütötte el a továbbjutástól, miután januárban a klub menesztette a livornói születésű szakembert.

Mindazonáltal az egykori rossonero edző bizonyos benne, hogy a keddi mérkőzés más lesz, mint a tavalyi AC Milan - Atlético Madrid találkozó.

„Tavaly más helyzetben voltunk, mivel a legjobb tizenhat között találkozott a két csapat, tehát a két csapat közül az egyiknek ki kellett esnie.

Idén a csoportelsőségért küzdünk, míg az ellenfél az első helyet kívánja megvédeni. Mi a csoportelsőségért és a továbbjutásért fogunk harcolni, míg ők csupán az első hely megtartásáért lépnek pályára.

Tehát egyértelműen más mérkőzés lesz, mint tavaly, nem kevésbé az adott kontextus miatt.”

forrás: juventuz.blog.hu