Recent comments

Friss Hírek

Türelmesnek kell lennünk

Massimiliano Allegri szerint a Monaco tökéletes ellentéte a Borussia Dortmundnak, így nem érdemes az előző párharcból kiindulni, mikor az esélyeket latolgatjuk. 


Az edző sokkal nehezebb találkozóra számít, melyen minimális a hibalehetőség.

Mint ismert, a Juventus 5-1-es összesítéssel jutott túl a Borussia Dortmund csapatán a BL nyolcaddöntőjében, a következő körben pedig a papíron leggyengébb Monaco csapatát sorsolták össze az olasz bajnokkal. 

Allegri szerint azonban korántsem lefutott a párharc és az előző kör eredményéből sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

„A Monaco épp a Borussia ellentéte. Teljesen más találkozó lesz, sokkal nehezebb egy olyan csapat ellen játszani, mely nagyon kevés gólt kap. Emiatt az ellenfél hajlamos kitámadni, az így nyíló tér pedig alkalmat ad a kontrára, ezt kell elkerülnünk. Türelmesnek, alázatosnak és okosnak kell lennünk, nagyon kevés hibát követhetünk csak el.”

„A Monaco teljesen megérdemelten jutott el a negyeddöntőig. Hat mérkőzésen egyetlen gólt kapott a csoportkörben, a Benficát és a Zenitet is kiejtette, a nyolcaddöntők alatt pedig négy gólt kaptak. Franciaországban nekik a legszilárdabb a védősoruk, csak 22 kapott gólnál járnak, ezek a számok pedig nem véletlenek. Jó és ravasz edzőjük van, két jó mérkőzésre van szükségünk, kétlem, hogy már ma eldőlne a párharc.”

A felállásban azonban még sok a kérdőjel Allegri számára is, bár már Pirlo és Barzagli is az edző rendelkezésére áll, nem valószínű, hogy mindketten játszanának.

„Nem hinném, hogy mindketten szerepet kapnának egyszerre. Pirlo 45 napja nem lépett pályára és Barzagli is épphogy felépült. A reggeli edzés után kell majd eldöntenem a felállást. Ha Barzagli játszik, akkor három védővel állunk fel, ha nem akkor néggyel. A fiúk azonban összességében jó fizikai állapotban vannak.”


forrás: Juventusfc.hu