Recent comments

Friss Hírek

A 37. forduló krónikája

Hajrájához közeleg a Serie B 2014-2015-ös idénye, valamennyi csapatnak már csak öt mérkőzése van hátra az idei bajnokságból. 



Lássuk, hogyan alakult a 37. bajnoki forduló a másodosztályban!
 
A listavezető Carpi öt nyertes meccs után talált újra legyőzőre, amikor a Frosinone vendégeként 1-0-s fiaskót szenvedett. Az éllovas így egyelőre nem tudta bebiztosítani a feljutást, míg a kanárik az elmúlt négy fordulón belül aratott harmadik sikerükkel feljöttek a táblázat harmadik helyére és még az automatikus feljutásért is versenyben vannak. Óriási meglepetés lenne, ha a Carpi mellett esetleg egy másik kis csapat is az első osztályba juthatna. A mindent eldöntő találat már a tízedik percben megszületett Leonardo Blanchard jóvoltából. Az éllovas mindössze az ötödik vereségét szenvedte el a szezonban.

A Vicenza 1-0 arányban hozta a kötelezőt a sereghajtó Varese elleni hazai mérkőzésen, ezzel a táblázat második helyét foglalják el, 12 ponttal a Carpi mögött. A piros-fehérek gólját a hátvéd Nicolo Brighenti szerezte a második játékrész elején, kissé nyögve nyelve, de behúzták a három pontot. A Vicenza zsinórban a harmadik 1-0-s győzelmet aratta, miközben 2015-ben még mindig csak egyetlen vereséget számlálnak. Ezzel szemben a lassan matematikailag is biztos kieső Varese az utolsó 13 mérkőzésén nyeretlen maradt.

A Bologna a másodikról a negyedik helyre csúszott vissza a Bari otthonában 1-1-es döntetlen révén. A rossoblu már a 12. percben vezetést szerzett Adam Masina fejes góljával, de a hazaiak egyre komolyabb támadásokat vezettek az egyenlítés érdekében, és végül a 35. percben kiharcoltak egy büntetőt, melyet Francesco Caputo értékesített. Ráadásul az esetnél sportszerűtlen Maiettát kiállították, így emberelőnybe kerültek. A fórral azonban nem tudtak élni, pláne hogy a szünetben beállított Minala a 68. percben a második sárga után távozott, így maradt a döntetlen eredmény. A San Nicola stadionban egyébiránt új nézőcsúcs született a szezonban, hiszen a Bologna vendégjátékát 38 436-an tekintették meg a helyszínen. Mindkét együttes sorozatban harmadszor ikszelt, a Bari továbbra is a középmezőnyben tartózkodik.

Az Avellino csak 1-1-es döntetlent játszott az Entella ellen hazai környezetben. A farkasok Fabio Pisacane találatával szereztek vezetést még az első félidőben, de a helyzetek ellenére nem tudták eldönteni a mérkőzést, így a 68. minutumban a vendégek Aniello Cutolo révén kiegyenlítettek. A zöld-fehérek három forduló óta nem győztek és már csak a legutolsó play-off helyet birtokolják, míg az öt meccs óta nyeretlen Virtus osztályozós helyen áll.

Szintén remivel zárult két közelmúltbeli első osztályú csapat összecsapása a Perugia és a Livorno között. A rájátszás szempontjából rendkívül fontos mérkőzésen a toszkánok korán előnybe kerültek a szlovén Jelenic góljával, de a griffek addig rohamoztak, amíg a hajrában Fabinho be nem piszkálta az egyenlítő találatot. Ezzel megmaradt a csapatok közti két pontos különbség, az umbriaiak még mindig ötödikek, a zsinórban harmadszor ikszelő Livorno pedig jelenleg a hoppon maradó, kilencedik helyen tanyázik.

A Pescara két vereség után immár a második győzelmét aratta, amikor az abruzzói rangadón aratott értékes, 1-0-s sikert aratott a Lanciano stadionjában. A mindvégig kiélezett mérkőzést a sérülése után visszatérő izlandi Birkir Bjarnason találata döntötte el alig negyedórával a vége előtt. Az újabb sikerrel a delfinek megerősítették helyüket a rájátszásban és pillanatnyilag a hatodik helyen állnak, a Virtus már hat pontra van a play-off-tól.

Négy nyeretlen mérkőzés után újra győzött a Spezia, amely 3-0-val küldte haza a Trapani gárdáját. A ligúriai együttesben Andrea Catellani két gólt is szerzett, és már 15-nél tart az évben, valamint Zoran Kvrzic köszönt még be. A diadalmenet jóvoltából a Spezia újra play-off-pozíciót birtokol, ellenben a Trapani jelenleg mindössze egy ponttal menekül meg az osztályozó elől.

Ugyanilyen arányú győzelmet aratott a Modena a Crotone ellen, így a sárga-kékek sikeresen távolodnak a veszélyes zónától, viszont a calabriaiak hiába kaptak ki csupán először az utolsó nyolc fordulót tekintve, mégis play-out-helyre csúsztak vissza. Luca Garritano és Thiago Cionek góljaival a Modena már az első játékrész alatt eldöntötte a mérkőzést. Később a végeredményt egy sikeres tizenegyessel az idei 17. találatát jegyző uruguayi légiós, Pablo Granoche alakította ki.

A Catania zsinórban az ötödik mérkőzését nyerte meg, miután 2-0-ra legyőzte pénteken a Ternana csapatát. A szicíliaiak az első félidő hajrájában szereztek vezetést, s Riccardo Maniero az idei 18. találatával egyedüliként a góllövőlista élére ugrott. A szünet után nem sokkal éppen az ő helyére beállt Lucas Castro, aki az elmúlt hetek jó formáját tovább folytatva, a 76. percben bebiztosította a hazai győzelmet. A néhány hete még kieső zónában tanyázó Catania egészen a 11. helyig ugrott előre, megelőzve például a négy veretlen mérkőzés után kapituláló szörnyeket is, akiknek még az osztályozó elől kell igyekezniük.

A Pro Vercelli és a Latina összecsapása 1-1-gyel végződött. A nerrazzurrik a fiatal védő Riccardo Brosco révén kerültek lépéselőnybe házon kívül, azonban bő tíz perccel a befejezés előtt Mohamed Coly jóvoltából egyenlítettek a piemontiak. Mindkét csapat hetek óta nyeretlen, de ezúttal az egy-egy pont is elég volt ahhoz, hogy e két együttes birtokolja a továbbiakban a Serie B utolsó két bennmaradó helyét, a 16-17. pozíciót.

Nem esett találat egy másik kiesési rangadón, melyen a Brescia a Cittadellát fogadta. Az egy pont mindkét csapatnak kevés, az oroszlánok sorsa gyakorlatilag megpecsételődött, a szintén rossz passzban lévő Citta azonban még mindig csak két ponttal van lemaradva az utolsó bennmaradó pozíciótól.

Hétfő-kedden már a 38. forduló mérkőzéseit játsszák.

forrás: Serie B magyar oldal