Recent comments

Friss Hírek

A Lazio egy lépéssel közelebb kerülhet az ezüsthöz

Két szempontból is döntő jelentőségű lehet a Chievo római vendégjátéka.


Bár a vonatszerűen robogó Laziot múlt héten megállította a Juventus, kevés rá az esély, hogy Pioli csapata otthon ne legyen jó legalább egy pontra a Chievo ellen ma délután. 

Mégis, amennyiben kikap a Biancocelesti, a Zebrák pedig beveszik a városi rivális stadionját, Allegri csapata 32 forduló után hivatalosan is bajnok lesz, hiszen előnye matematikailag is behozhatatlanná válik a rómaiak előtt.

A Lazio egy 9 meccse tartó győzelmi sorozat végéhez érkezett, amikor az előző fordulóban térdre kényszerült a címvédő vendégeként. Ha a csapat behúzza a Chievo elleni bajnokit, 3 pontra ellép az örök rivális Romától, és egy lépéssel közelebb kerül a szezon elején még oly távolinak tűnő ezüsthöz.

A Chievo sem büszkélkedik azonban rossz mérleggel az elmúlt hetekben: bár a pontok inkább otthon csordogálnak, egy remek formában lévő Genoát idegenben is megleckéztettek néhány hete, és akár meg is nehezítheti a hazaiak dolgát. A védelem lényegesen stabilabb az elmúlt hetekben, hiszen a csapat 2 hónap alatt két gólt kapott összesen, a Pellissier-Paloschi páros pedig, ha jó napot fog ki, okozhat kellemetlen perceket a hazai védelemnek.

Lehetséges kezdők:

Lazio: Marchetti; Basta, Cana, Mauricio, Lulic; Onazi, Ledesma; Candreva, Mauri, Anderson; Klose

Chievo: Bizzarri; Frey, Dainelli, Cesar, Zukanovic; Schelotto, Izco, Radovanovic, Hetemaj; Paloschi, Pellissier

forrás: azzurri.co.hu