Recent comments

Friss Hírek

Tanulhatunk a Torino elleni vereségből

Nem kell sokat várni az újabb lehetőségre, a Torino elleni vasárnapi botlás után akár már ma este meglehet matematikailag is a Scudetto, amennyiben a Bianconeri begyűjti a három pontot, és botlik a Lazio. 


Allegri szerint bár a Torino elleni találkozóból sokat lehet tanulni, nehéz ütközet lesz a firenzeiek ellen.

A Juventusnak négy pont kell ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsa sorban negyedik bajnoki címét is, azonban kevesebb is elég lehet, ha a Lazio botlik a saját meccsén.

„A Fiorentina két egymás utáni vereséget akar majd jóvátenni, ettől a két eredménytől függetlenül jól teljesítenek a ligában és az EL-ben is, ahol az elődöntőbe jutottak. Nehéz meccs lesz a holnapi, technikás csapat a Fiorentina, akik mindig jó focit játszanak és nehéz ellenük jól teljesíteni. Nekünk azonban újból győzelemre van szükségünk, a három ponttal pedig már alig hiányozna valami az újabb bajnoki címhez.”

A Bianconeri a szezon első 29 meccséből csak egyet veszített el, azóta azonban kétszer is vesztesen hagyták el a pályát, Allegri azonban nem aggódik.

„Ezek a dolgok megtörténhetnek a futballban. Szerintem a két elveszített találkozó között, tehát a Parma és a Torino elleni meccsek között nagy volt a különbség. Vasárnap jól játszottunk, az egyik legjobb teljesítményünket mutattuk az elmúlt időszakban, főleg, ha a gólszerzési lehetőségeinket nézzük. Sokat lőttünk kapura, háromszor eltaláltuk a kapufát is, a védelemben azonban három hibát is vétettünk, ezekből pedig két gólt kaptunk.”

„Szerintem a Torino elleni meccsből sokat tanulhat a csapat. A keretben olyan fiatal játékosok is vannak, mint Morata, Sturaro, Pereyra és Coman, szerintem ezek a fajta mérkőzések taníthatják meg őket arra, hogy egy ilyen nagy csapatnak mindig a győzelemért kell játszania, így két-három naponta is győzelmi kényszerrel kell pályára lépni. Más a helyzet egy kisebb csapatban, ahol heti egy mérkőzést kell játszani.”

„Vasárnap sokat kritizálták a csatárainkat, de ha csak Moratát nézzük, ő például egy 22 éves srác, aki mellékszereplő volt csak a Real Madridban, most pedig rivaldafénybe került itt a Juventusnál. Normális, hogy ingadozik a formája, amíg meg nem találja az egyensúlyt. Ez mindenkire vonatkozik, ez a normális folyamata a növekedésnek, főleg a fiataloknál, amikor egy nagy csapathoz érkeznek.”

„Koncentráltak vagyunk és annak is kell maradnunk a bajnokságban, még négy pontra van szükségünk, hogy matematikailag is meglegyen a Scudetto, mindent meg kell tennünk ezért. Utána a lehető legjobban kell teljesítenünk, a BL két elődöntő mérkőzése a szezon legfontosabb találkozói lesznek, majd még ott lesz az olasz kupa döntője is. Továbbra is megfelelő hozzáállással kell dolgoznunk, ez jelentheti a különbséget.”

Carlos Tévez influenza-gyanús tünetek miatt nem kezdett vasárnap a Torino ellen, Allegri elmondása szerint azonban már jól van.

„Carlos már jól van,  játszani fog, hacsak nem történik valami váratlan. Ami a csapatot illeti, még nem döntöttem semmiről, Bonucci eltiltott lesz, így még ki kell értékelnem majd a dolgokat. A ma reggeli edzés utánig még semmi nincs eldöntve.”

A Bianconeri 2003 óta az első elődöntőjét játsza majd a jövő héten, Allegri szerint azonban még nem ez jár a fejekben.

„Úgy gondolom, hogy a fiúk fejében csak a szerdai meccs jár és nem Cristiano Ronaldo. Egyszerre csak egy meccset kell lejátszanunk, nem az összest. Nem játszhatjuk le már ma vagy holnap a Real elleni találkozót, erre csak május 5-én kerül majd sor.”

forrás: Juventusfc.hu