Recent comments

Friss Hírek

Olaszország maffia állam!

Megtört az átok, a Torino 1995 óta először nyerte meg vasárnap délután 2-1-re a Juventus elleni városi derbit, ám mégsem a hőstett miatt, sokkal inkább a mérkőzést megelőző és alatt történt rendzavarásoktól hangos a sajtó. 


Tizenegy szurkoló (közülük ketten súlyosan) sérült meg a vasárnap délutáni Torino-Juventus (2-1) derbi előtt és alatt kitört rendzavarások során, a Juve buszát megtámadták, ablakát bezúzták, hanggránáttal, görögtüzekkel dobálták egymást a fanatikusok, akik közül több embert letartóztattak.
Ami sok az sok, Aurelio De Laurentiis "haját tépve" tajtékzott. A Napoli első embere egyenesen maffia államnak nevezte Olaszországot, egy olyan helynek, amely a vélekedésekkel sarkosan ellentétben cseppet sem gyönyörű.


A tavalyi olasz kupadöntőn a nápolyi Ciro Espositót meggyilkolták a római ultrák, az elnök azóta lett igazán a huliganizmust üldözők szószólója. És persze ezúttal sem is rejtette véka alá véleménylét.



"Olaszország maffia állam! Angelino Alfano belügyminiszter úrnak kellene valamit kitalálnia, mert bár láthatóan őt is aggasztja ez az egész, képtelen bizonyos fontos döntéseket meghozni. Angliához hasonlóan adhatna például nagyobb hatalmat a rendőrségnek a stadionokon belül. De nem teszi. Csak járunk körbe-körbe." 


Alfano eközben megköszönte a rendőrség szakszerű fellépését és elítélte a garázdákat: "Zéró tolerancia a sport ellenségeivel szemben! Ezek a huligánok tönkre akarják tenni a szenvedélyt, a családokat pedig ki akarják üldözni a stadionokból." - áll a hivatalos közleményben. Kérdés, ez most akkor mit is jelent pontosan.

A 190. városi derbit hátrányból fordítva nyerte meg 20 év után a Torino, amely ezzel elodázta a nagy ellenség bajnoki ünneplését.


forrás: digisport.hu