Recent comments

Friss Hírek

Csoda lenne innen elveszíteni a bajnoki címet

Massimiliano Allegri a Fiorentina elleni 3-2 arányú győzelmet követően arról beszélt, hogy negatív értelemben vett csodára lenne szükség ahhoz, hogy a Juventus idén ne nyerje meg a bajnokságot.


A hétközi fordulóban az Öreg Hölgy akár be is biztosíthatta volna a bajnoki címet, ám ehhez a Lazio csapatának döntetlennél nem jobb eredményt kellett volna elérnie a Parma ellen, ám a római csapat elsöprő győzelmet aratott, és 4-0-ra verte az ismét komoly pénzügyi problémákkal szembenéző Parma együttesét.

„A bajnokság ezen szakaszában kijelenthető, hogy fordított csodára lenne szükség ahhoz, hogy elveszítsük ezt a scudettót.” - nyilatkozta az AC Milan után a Juventust bajnoki címhez segítő tréner a Sky Sport Italia stábjának.

„Óvatosnak kell lennünk, hiszen az utóbbi két idegenbeli mérkőzést elveszítettük, ám a srácok elismerést érdemelnek a kiemelkedő menetelésért a szezon során.

Tizennégy pont előnyünk van, még egyetlen pont szükséges, és reméljük, hogy ezt szombaton megszerezzük, hogy a lehető legjobban készülhessünk a Bajnokok Ligája elődöntőre.

Ennek a győzelemnek köszönhetően a további Serie A mérkőzéseket nyugodtabb szemlélettel közelíthetjük meg. Amikor az ember szinte elérte a célját, egy fajta nyugtalanság uralkodik el.

Ha egy csapat tizennégypontos előny birtokában van, teljesen természetes, hogy a koncentráció néha alacsonyabb. Ráadásul számos játékos nem volt elérhető hosszú ideig a szezon során, így másoknak nagyobb terhet kellett cipelniük, és nem pihenhettek annyit, amennyit elterveztem.

Bizakodtam benne, hogy jó szezonunk lesz, mivel ezek a játékosok kiváló emberek úgy a pályán, mint azon kívül. Olyan játékosokra leltem, mint Simone Padoin, Stefano Sturaro, Kingsley Coman és Simone Pepe, akik bizonyították, hogy padról beállva is képesek eldönteni mérkőzéseket. Egy bajnoki idény során ezek a játékosok kritikus szereppel bírnak.

A futball furcsa tud lenni, hiszen ha a Fiorentina értékesíti a büntetőt, és 2-2-re módosul az állás, a meccs más eredménnyel zárulhatott volna, és nagyobb nyomás nehezedett volna ránk a hétvégén.
Remélem, hogy a Fiorentina és a Napoli bejut az Európa Liga döntőjébe.”

A Juventus mostantól készülhet a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntőre, amely első mérkőzésére május ötödikén, míg a madridi visszavágóra május tizenharmadikán kerül sor.

„Nehéz a Real Madrid ellen játszani, és kétlem, hogy defenzíven futballoznának ellenünk! Mi sem fogunk így tenni, mivel ha hat játékossal védekezünk, nem fogunk nyerni.

Paul Pogba edzéseket végez, csütörtökön újabb kivizsgálás vár rá, és amennyiben minden a terv szerint alakul, a visszavágón már játszhat.”

forrás: juventuz.blog.hu