Recent comments

Friss Hírek

A 36. forduló krónikája

A vasárnapi mérkőzésekről:


A Catania sorozatban a negyedik győzelmét aratta és már a 12. helyre lépett előre, miután a 36. fordulóban a Latina vendégeként diadalmaskodott 2-1-re. A szicíliai gárdában Riccardo Maniero megszerezte 17. találatát a szezonban, majd a nerrazzurrik a második félidő elején a csereember Doudou Mangni révén egyenlítettek, ám a 62. percben Daniele Sciaudone szerezte meg a győztes gólt a vendégek javára. A Baritól kölcsönvett középpályás első találatát érte el az elefántok színeiben.

Az élmezőnybeli rangadón a Livorno és a Frosinone 0-0-s döntetlenre végzett egymással. A kanárik megtartották a hat pontos előnyüket a toszkán csapattal szemben és továbbra is az előkelő, negyedik pozíciót foglalják el, egyetlen pontra az automatikus feljutást érő második helytől. A múlt heti két győzelem után ezúttal az egy pont is értékes, miközben a Livorno sorozatbeli második döntetlenjével a hetedik helyen áll.

A szombatról elhalasztott Varese-Avellino mérkőzésen ugyancsak pontosztozkodás született, a végeredmény 1-1 lett. Az esélyesebb zöld-fehérek az ifjú tehetség Marcello Trotta idénybeli ötödik találatával szereztek vezetést az első félidőben, ám a sereghajtó Luigi Falcone révén egyenlített. A farkasok a hatodik helyen tanyáznak, ellenben a Varese továbbra is tök utolsó és 11 pont a lemaradása az osztályozóhoz képest.

Szombati mérkőzések:

A listavezető Carpi 3-0-ra legyőzte a kiesőjelölt Bresciát és újabb lépést tett a feljutás felé. A hazai korán eldöntötték a mérkőzést, már az első húsz perc alatt kétszer voltak eredményesek Jerry Mbakogu és Lorenzo Pasciuti révén, majd később alig egy perccel a becserelését követően Kevin Lasagna találata állította be a végeredményt. A Carpi előnye már 15 pont az élen, a Brescia pedig maradt az utolsó előtti pozícióban, helyzete egyre reménytelenebb a bennmaradást illetően.

A Bologna csak 0-0-s döntetlent játszott a Speziaval, de ez is elég volt a második hely visszaszerzéséhez, miközben a ligúriaiak a kilencedik helyet foglalják el, azonos pontszámban az utolsó két play-off helyet elfoglaló csapatokkal.
A Crotone zsinórban a hetedik összecsapásán nem talált legyőzőre, amikor 1-1-re végzett a Lanciano ellen hazai pályán. Pedig a Virtus Mame Thiam találatával vezetést szerzett, de a 85. percben Camillo Ciano egyenlített a szezonbeli 14. góljával. A calabriaiak ezzel őrzik az utolsó bennmaradó helyet, az abruzzói együttes pedig immár 18. alkalommal remizett az idényben.
A Pescara 1-0 arányban legyőzte a Modena csapatát, a mindent eldöntő találatot Matteo Politano szerezte az utolsó tíz percen belül. Győzelmükkel a delfinek egy négyes nyeretlen sorozatnak vetettek véget és újra rájátszás-helyen állnak, míg a Modena a legutóbbi hazai győzelem után újra kapitulált és csak 14.
Az umbriai rangadó gól nélküli döntetlennel ért véget, a Ternana és a Perugia nem bírt egymással. Ezzel a griffek maradtak jobb helyen, hiszen hetedik veretlen mérkőzésükkel őrzik az előkelő, ötödik helyet, ellenben a szörnyek a 12. helyen állnak, de az utolsó négy fordulóban ők sem találtak legyőzőre.
A Trapani és a Bari 1-1-es döntetlent játszott egymással. A pugliaiak Francesco Caputo révén a 85. minutumban kerültek lépéselőnybe, azonban a gránátok a 94. percben mégis egyenlíteni tudtak Matteo Scozzarella révén, így mindkét csapat megőrizte helyét a középmezőnyben.
 forrás: Serie b magyar oldal