Recent comments

Friss Hírek

Monaco – Juventus előzetes

Egy kis történelem, taktika, hiányzók – Mire lehet ma számítani Monacóban?


Legutóbb – 1998. 04. 15-én – szintén előnnyel érkezett a Juventus a Monaco otthonába a visszavágóra, méghozzá akkora előnnyel, hogy belefért a 3-2-es vereség is. A Zebrák ugyanis otthon 4-1-re győzték le a franciákat, hamar eldöntve ezzel a a döntőbe jutást.

Bár ez az előny most jóval soványabb, a mérleg így is inkább a Zebrák felé billen a második kör előtt. Néhány ízben a Monaconak megvolt ugyan az esélye a gólszerzésre, de Buffon anyatigrisként védte csapata kapuját, Martialék pedig nem tudták begyötörni Torinóban a hőn áhított idegenbeli találatot, és ezzel nagyon megnehezítették saját dolgukat.

A torinóiak a Dortmund elleni visszavágón már remekül bizonyították, milyen jól bánnak az előnnyel, és hogy mennyire rendben van minden a játékosok felfogását illetően. Hasonló felfogással és teljesítménnyel a Juventus csapatának minden esélye megvan arra, hogy a németországi eredményhez hasonlóval kergesse el ellenfele maradék továbbjutási reményeit is.

Annál is inkább, hiszen a Monaco számos alkalommal bizonyította mostanában, hogy stadionja egyáltalán nem számít bevehetetlen erődnek: nem elég, hogy az Arsenal kis híján megfordította itt a nyolcaddöntő odavágóját, ellenfelét végig a kapuhoz szegezve, a franciák a bajnokságban és a kupában sem rendelkeznek túl acélos mérleggel az elmúlt hetekben. Legutóbb több, mint egy hónapja nyertek otthon, a kiesés ellen harcoló Bastia ellen, utóbbi 10 tétmeccsükből pedig csak 3-at tudtak megnyerni hazai pályán (5 döntetlen és 2 vereség mellett).

Ami a hiányzókat illet, bár Vidal kihagyta a hétfői tréninget, kedden már ő is edzett és ott van a keretben, játékra várva. Hazai oldalon visszatérhet a keretbe a kapitány Toulalan, aki kihagyta az odavágót, valamint Kondogbia és Dirar apróbb sérüléseik ellenére is ott lesznek ma este. Nem játszhat viszont a továbbra is sérül Lacina Traoré, bár a gólokat nem elsősorban tőle várják a franciáknál.

A Juventus kerete: Buffon, Chiellini, Ogbonna, Pepe, Marchisio, Morata, Tévez, Coman, Llorente, Barzagli, De Ceglie, Bonucci, Padoin, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner, Sturaro, Storari, Matri, Evra, Rubinho, Pereyra, Marrone

A Monaco kerete: Stekelenburg, Subasic; Abdennour, Carvalho, Echiejile, Fabinho, Kurzawa, Raggi, Wallace; Carrasco, Dirar, Kondogbia, Moutinho, Silva, Toulalan; Berbatov, Germain, Martial, Matheus

tv: Digi Sport 2 20.45

forrás: azzurri.co.hu