Recent comments

Friss Hírek

Torinói sokk, 1995 óta először vesztett derbit a Juve, a Lazio nem bírt a Chievóval

A bajnokság  32. fordulójában a Juventus 2–1-re kikapott a Torino vendégeként, előnye azonban csupán egy ponttal csökkent, mivel a Lazio nl.em bírt a Chievóval.


A Torino 1995 áprilisa óta nem nyert a derbin, sőt, 2002 óta 11 meccsen csupán egy pontot és egy gólt szerzett a Juventus ellen. 

A „zebrák” 15 pontos előnnyel vezették a bajnokságot a meccs előtt, míg a hazaiak a mezőny közepén tanyáztak, így természetesen a vendégek számítottak a toronymagas favoritnak.

Ennek megfelelően a 35. percben meg is szerezte a vezetést a Juventus, Pirlo 20 méterről, nagyszerűen csavart a bal felső sarokba szabadrúgásból, a labda a lécről pattant a gólvonal mögé (0–1).

Az első félidő utolsó percében aztán egyenlített a házigazda, Matteo Darmian vette át rosszul a labdát, ez annyira meglepte a védőket, hogy hárman nézték, ahogyan utána fut, majd Buffon kapujába lő. Ez a találat a 2000. gól volt, amelyet a Torino hazai pályán a Serie A-ban szerezett (1–1).

A fordulást követően előbb Pirlo veszélyes szabadrúgása maradt ki, majd jött az újabb sokk a vendégek számára, az 57. percben egy nagyszerű egyérintős játék végén az első gólt összehozó Quagliarella, Darmian párosból ezúttal utóbbi készítette elő előbbi találatát (2–1).

A „zebrák” ezt követően Tévezt is bevetették, de a 70. percben nem ő, hanem Vidal került nagyon közel az egyenlítéshez, fejese után azonban a labda kevéssel elkerülte a bal felső sarkot.

Az utolsó tíz perchez érve egy csapásra mindkét kapu veszélybe került, előbb a Torino talált be hiába – Martínez lesen volt már –, majd a túloldalon a kapufa segített Padellinek, aki utána azért védett két ziccert is néhány másodperc leforgása alatt.

A hajrában a vendégrohamok újabb gólt már nem eredményeztek, így a Torino 1995 óta először nyert a Juventus ellen.


Torino–Juventus 2–1 (Darmian 45., Quagliarella 57., ill. Pirlo 35.) 

A TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEKEN

 
A Lazio nem tudott élni a lehetőséggel, mert bár Klose megszerezte a vezetést a szünet előtt, az utolsó negyedóra kezdetén megmentett egy pontot a Chievo (1–1).


Lazio–Chievo 1–1 (Klose 45., ill. Paloschi 76.)

A Verona pocsékul kezdett a Sassuolo ellen, hiszen a 18. percben emberhátrányba került Rafael kiállítása miatt, de Juan Gómez révén így is előnybe került, hogy aztán Moras öngóljával 1–1-gyel forduljanak a csapatok. A második félidőben aztán jött az örökifjú Luca Toni, aki megszerezte 16. és 17. gólját is a szezonban, a Verona pedig a hajrábeli Sassuolo-találat ellenére emberhátrányban is begyűjtötte a három pontot (3–2).


Hellas Verona–Sassuolo 3–2 (J. Gómez 30., Toni 63., 71., ill. Moras 35. – öngól)




A Parma Nocerino büntetőjével legyőzte a Palermót (1–0), a Genoa pedig a Cesena ellen diadalmaskodott (3–1).


Parma–Palermo 1–0 (Nocerino 22. – 11-esből)

Genoa–Cesena 3–1 (Bertolacci 38, Perotti 45., Pavoletti 53., ill. Carbonero 69.) 

forrás: NSO